Concentraţia de pulberi din aer la limită în Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora 13.00 concentraţia de pulberi din aer a ajuns aproape de limita de pericol

Mai citeşte şi: Comisarii de la Mediu, cu ochii pe cenuşa norului islandez UPDATE

Suceveni: purtaţi măşti protectoare!

Norul vulcanic va acoperi România până sâmbătă seara, la ora 21.00 / Sănătatea populaţiei nu este în pericol / 11 aeroporturi închise în ţară

De la o oră la alta concentraţia de pulberi din aer creşte simţitor, ajungând până aproape de limita de pericol, limită după care organismul uman are de suferit.

Astfel, dacă la ora 12.00 staţiile de verificare înregistrau cote normale, începând cu ora 13.00 situaţia s-a schimbat, staţia de la Siret înregistrând circa 44 de micrograme/mc, cu puţin sub limita de 50 micrograme/mc.

"Valorile până la ora 12.00 au fost valori normale. La ora 12.00, staţia de tip industrial SV2 din Burdujeni arăta 21 micrograme/mc, în timp ce staţia de fond regional EM-3 de la Poiana Stampei arăta 17,58 de micrograme/mc de aer, valori normale. Valorile au crecut spre 40 de micrograme/mc la staţia din Siret. Deocamdată nu s-au depăşit valorile limită, însă sunt destul de ridicate”, a explicat Constantin Proboteanu, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Suceava.

În continuare comisarii din cadrul APM Suceava monitorizează datele astfel încât, în caz de pericol, să anunţe organele competente să intervină în caz de nevoie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite