Suceava: Severin Tcaciuc, cel mai căutat român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri mai are de achitat doi ani de închisoare. Judecătoria Suceava a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă de bunuri sau creditul societăţii.

La o săptămână de la eliberarea din Penitenciarul Botoşani, mai exact pe 16 februarie, Judecătoria Suceava a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoare în cazul lui Severin Tcaciuc pentru fapte de natură economică, însă istoria se repetă, Tcaciuc a plecat din nou din ţară.

Suceava: Severin Tcaciuc a fost pus în libertate (FOTO)

„Pe numele lui Severin Tcaciuc au fost emise două mandate de executare a pedepsei, numai unul dintre ele fiind executat. Din cauză că statul român nu a obţinut extrădarea decât pentru un singur mandat, acum se pune în aplicare cel de-al doilea“, a explicat judecătorul Gabriel Florariu, din cadrul Judecătoriei Suceava.

Cu toate acestea, Tcaciuc a beneficiat de protecţie timp de 45 de zile de la eliberare şi nu a putut fi reţinut până pe 25 martie, potrivit principiului „specialităţii“ din Legea 302/2004. Astfel, cum Tcaciuc nu a fost în ţară pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă, acesta a fost dat din nou în urmărire generală prin Interpol, statul fiind obligat să aştepte aprobarea unei noi extrădări pe numele suceveanului.

În prezent, Severin Tcaciuc este cel mai căutat român, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române. Contactat telefonic, fiul lui Severin Tcaciuc, Cristian, a refuzat să ofere vreo informaţie despre tatăl său. „Nu dăm niciun fel de declaraţii. Vorbiţi la poliţie, la Judecătorie“, ne-a spus Cristian Tcaciuc.

Tcaciuc a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. În urma cercetării activităţii firmei de transport a acestuia au fost descoperite peste 40 de infracţiuni. Pentru prinderea acestuia, România a formulat patru cereri de extrădare, deoarece Tcaciuc a fugit din ţară în 2003 în Austria.

Citiţi mai jos interviul cu Severin Tcaciuc a doua zi după eliberarea din Penitenciarul Botoşani

EXCLUSIV Suceava: Lista răzbunării lui Severin Tcaciuc (FOTO şi VIDEO)

EXCLUSIV Suceava: Primele ore de libertate ale lui Tcaciuc (VIDEO)

Severin Tcaciuc: „Scopul real al puşcăriei este îndobitocirea“

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite