Suceava: Severin Tcaciuc a fost pus în libertate (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înconjurat de rude şi prieteni Severin Tcaciuc a spus pentru „Adevărul de seară“ Suceava că se simte mai puternic ca niciodată şi se va răzbuna pe cei care i-au făcut rău.

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc a fost eliberat azi din arestul Penitenciarului Botoşani, după ce  i-a fost aprobată cererea de eliberare condiţionată de către Tribunalul Botoşani, care a judecat recursul formulat de avocaţii săi.

„Nu-i doresc doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Zece ani de luptă şi abia acum am câştigat după ce am fost rănit. Voi continua afacerile şi voi da şi intervirui“,  acestea a fost primele declaraţii făcute de Severin Tcaciuc la ieşierea din penitenciar.

image

Afaceristul a fost aşteptat de către fiul său Cristian, de 26 ani care a venit să-şi ia tatăl cu un BMW X5. „Un judecător înţelept, o decizie corectă. Ne aşteptam să se ia această decizie şi tatăl meu să fie eliberat. Vom pleca la Viena unde este toată familia, după care vom reveni cu toţii în ţară şi ne vom continua afacerile“, a declarat Cristian Tcaciuc pentru reporterii de la „Adevărul de seară“ Botoşani. La volanul maşinii s-a urcat chiar Severin Tcaciuc, care a demarat în trombă spre Suceava. Hotelul său din centrul municipiului a fost printre primele locuri în care Tcaciuc a poposit de cum a ajuns în Suceava.

Ameninţări la adresa mai multor magistraţi şi politicieni

Aproximativ 20 de rude şi prieteni l-au aşteptat pe Severin Tcaciuc la hotel. „Mă simt mai puternic, mai realizat, mai sigur ca niciodată. Acum merg să îmi vizitez rudele şi apropiaţii“, ne-a spus Tcaciuc cu zâmbetul pe buze în timp ce sorbea dintr-o cafea.

image

După ce îşi va vizita rudele şi prietenii, Severin Tcaciuc ne-a spus că va avea grijă de toţi cei care i-au făcut rău. „Punem pielea pe bot la toţi cei care mi-au făcut rău. Am mulţi în listă, magistraţi, politicieni...“, a spus Tcaciuc fără să dea vreun nume. Rudele l-au aşteptat cu braţele deschise.

Când era el liber şi avea afaceri, atât de multă lume avea de muncă. Nu au făcut alţii cu două picioare câte a făcut el fără“, ne-a spus sora lui Tcaciuc, Ileana. În următoarea perioadă Severin Tcaciuc va pleca la Viena unde sunt soţia sa majoritatea copiilor în număr de 10.

„Nu prea ne aşteptam la acest răspuns pozitiv din partea instanţei deoarece am făcut până acum şase contestaţii a mandatelor de executare. Azi a fost dată o soluţie legală, temeinică, care a pus în valoare referatul întocmit de Comisia de Liberări Condiţionate a Penitenciarului Botoşani“, a explicat şi Dragoş Cremene, consilierul juridic al lui Severin Tcaciuc.

Tcaciuc a fost încarcerat din august 2009 , după ce a fost extrădat din Austria, şi a mai stat şapte luni în arest preventiv la IPJ Suceava. Deţinutul a ispăşit două treimi din pedeapsa de 2,5 ani primită pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals şi înşelăciune. Prin urmare, magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată depusă, astăzi, de avocaţi suceveanului.

image

Ioan Blându, cumnatul lui Tcaciuc
„Suntem foarte bucuroşi ca a fost eliberat. L-am aşteptat de foarte mult timp. Foarte multă lume regretă că a fost nevoit să sufere atât de mult“.

Tcaciuc a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

În urma cercetării activităţii firmei de transport a acestuia au fost descoperite peste 40 de infracţiuni. Pentru prinderea acestuia, România  a formulat patru cereri de extrădare, deoarece Tcaciuc a fugit din ţară în 2003 în Austria.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite