EXCLUSIV Suceava: Primele ore de libertate ale lui Tcaciuc (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Severin Tcaciuc regretă că a plecat din ţară şi susţine că dacă ar fi rămas şi ar fi participat la procese nu ar mai fi fost pedepsit.

Cum aţi petrecut primele ore de libertate?

Severin Tcaciuc: Nu am avut timp să realizez exact cum au fost primele ore. Pe primul loc a fost bucuria. Nu pot fi egalate cu nimic sentimentele unei redobândiri a libertăţii individuale.

Citeşte şi: EXCLUSIV Suceava: Lista răzbunării lui Severin Tcaciuc (FOTO şi VIDEO)

Unde aţi mers prima dată după ce aţi ieşit din închisoare?

La hotel am venit prima dată. Aici m-a aşteptat familia cu şampanie şi flori. Eu nu am intrat în hotel de 9 ani. L-am cumpărat şi în doi ani de zile a trebuit să plec din ţară, am fost fugărit de vechea putere locală.



Asta înseamnă că v-aţi lăsat bătut?

Nu. Am luptat de la distanţă. Nu am avut succesul pe care l-aş fi avut dacă rămâneam pe loc. Aşa că după aproape şapte ani de zile de luptă s-a stabilit definitiv şi irevocabil că nu există infracţiunea, dar pedeapsa era pronunţată pe baza unor fraude economice. Mai târziu, după cinci ani de zile s-a constatat că frauda economică nu există. Cine şi cum putea să mai modifice mandatul de executare a unei pedepse pronunţate?! Nimeni. Am fost adus din Austria să fac acea pedeapsă care avea la bază o părere personală a doi inspectori de la Suceava.

Despre cine e vorba?

Nu ştiu cum îi cheamă şi nici nu m-a interesat. Ceea ce m-a interesat a fost că totul s-a petrecut într-un concubinaj cu procurorul Amariei, o tristă amintire a justiţiei României, ceea ce s-a şi dovedit. S-a pensionat la vârsta de 53 de ani. O valoare, un maestru al unei meserii, fie avocatură, fie  medicină, fie justiţie, până la adânci bătrâneţi îşi practică meseria, dar dacă o persoană perfect sănătoasă se pensionează la vârsta de 53 de ani, ce valoare poţi să îi dai acestui individ?!

S-a spus că aţi reuşit să fugiţi din ţară, cu câteva minute înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară, fiind ajutat de mai mulţi poliţişti din Suceava...

Nici vorbă. Astea sunt nişte justificări ieftine. Aveţi impresia că într-un an şi trei luni cât am fost liber în ţară nu puteau să îmi interzică să părăsesc ţara?! Eu am plecat atunci din ţară să îmi caut de sănătate, nu am fugit.

Atunci de ce nu v-aţi întors când aţi văzut că eraţi căutat?

S-a declanşat în ţară o alarmă şi sincer mi-a fost frică să mă întorc. Refuzul meu de a mă întoarce s-a datorat mass-media. Toţi scriau despre mine ca despre un infractor internaţional.



Ce regretaţi acum din toate acţiunile pe care le-aţi făcut?

Cel mai mare regret al meu este că nu am participat la procese. În faţa justiţiei trebuie să răspunzi şi să te aperi cu promptitudine şi cu dovezi, dacă nu eşti vinovat. Dacă te ascunzi, justiţia te consideră vinovat şi primeşti pedeapsă în necunoştinţă de cauză. Aşa am păţit eu. Nu sfătuiesc pe nimeni să se ascundă de justiţie, doar pe politicienii gen Adrian Năstase, care dictează justiţie sau ştiu eu, cine mai e pe acolo, dar un om simplu, aşa cum sunt şi eu şi majoritatea românilor, nu trebuie să se ascundă de justiţie pentru că ea te pedepseşte chiar de nu eşti vinovat prin faptul că eviţi să răspunzi în faţa ei.

Dacă aţi fi participat la procese care credeţi că ar fi fost deznodământul?

Dacă eu participam la procesele mele cu siguranţă nu primeam nicio condamnare. Nu aveam cum. Dovezile îmi spun acum clar că am fost pedepsit pe nedrept, cu păreri personale ale unor oameni de atunci pe care sigur i-a deranjat succesul meu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite