Suceava: Medici redistribuiţi pe posturile vacante în funcţie de bugetele spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii spun că finanţarea nu le permite să angajeze personal pe posturile vacante decât, în cel mai bun caz, în domeniile deficitare.

Un ordin recent al Ministerului Sănătăţii prevede ca angajaţii din sistem care ar urma să rămână fără loc de muncă în urma reorganizării spitalelor să fie redistribuiţi. În acest sens, persoanele vizate trebuie să depună până pe 28 martie opţiunea pentru postul dorit, urmând ca în zilele de 4 şi 5 aprilie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava să realizeze distribuirea în spitalele din judeţ.

Pe plan local, reorganizarea unităţilor spitaliceşti ar afecta circa 70 de angajaţi, fiind vorba despre medici, asistenţi medicali, infirmiere şi personal auxiliar. La o zi de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial, aproximativ 20 de persoane s-au deplasat la sediul DSP să-şi înregistreze cererile pentru distribuire.

Am primit azi (ieri, n.red.) cereri de la un medic, un infirmier şi 15 asistenţi medicali. Aceştia şi-au exprimat opţiunile pentru spitalele din Suceava, Humor, Rădăuţi“, a precizat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. 
 
Departajarea candidaţilor, în situaţia în care vor opta mai mulţi pentru acelaşi post, se va face în baza unui punctaj pe care angajatul îl primeşte în funcţie de vechimea şi rezultatele profesionale obţinute de-a lungul anilor.

Citiţi şi: Mizerie de nedescris în cinci spitale sucevene

90% din medicii de familie suceveni refuză să semneze Contractul Cadru


Angajări în funcţie de buget

Managerii trebuie să-şi calculeze foarte bine bugetele înainte de a accepta noi angajaţi pe posturile vacante, mai ales că fiecare unitate sanitară trebuie să se încadreze cu cheltuielile de personal în 70% din buget. Chiar dacă la nivel de judeţ sunt 641 de posturi vacante, atât pentru medici, asistenţi medicali, infirmieri, farmacişti, cât şi pentru personal auxiliar, posibilităţile de angajare sunt mici, pentru că acestea sunt condiţionate de finanţarea spitalelor.

Am putea primi medici pe posturile unde suntem descoperiţi, cum ar fi ATI, dar nu ne apucăm să facem angajări când noi nu am văzut încă contractul cu Casa de Asigurări, pe care îl vom semna la 1 aprilie. Asta ar putea afecta peresonalul spitalului“, a declarat Vasile Rîmbu, directorul Spitalului Judeţean Suceava.
 
Potrivit listei publicate pe site-ul DSP Suceava, printre posturile vacante se numără 66 pentru medici, 294 pentru asistenţi medicali, 100 pentru infirmiere şi 6,5 posturi pentru farmacişti. Spitalul Judeţean Suceava are 11 posturi vacante pentru medici, dintre care 6 pentru medicină de urgenţă şi câte unul pentru radioterapie, urologie, neurochirurgie, medicină internă şi medicină legală.   

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite