EXCLUSIV Şeful DNA Suceava, Adrian-Marius Surdu a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital la Iaşi (UPDATE, VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este conştient, făcându-le deja câteva declaraţii mediclor care îl îngrijesc.

Citiţi şi:

Şeful DNA Suceava, înjunghiat în piept

O armată de asistente îl păzeşte pe şeful DNA Suceava, care a ajuns înjunghiat în inimă la spital

Colegii şi vecinii şefului DNA Suceava sunt şocaţi de gestul lui Marius Surdu, care ar fi încercat să se sinucidă (UPDATE)

UPDATE ORA 18.45: Marius Surdu a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Medicii care au întâmpinat pe reporterii "Adevărul" au susţinut că familia a cerut confidenţialitate şi au interzis astfel luarea oricăror imagini, deşi ambulanţa se afla pe domeniul public.

În sprijinul medicilor a sărit şi un tânăr poliţist care s-a dat drept fiul lui Surdu, deşi procurorul şef de la DNA Suceava are numai două fete. Potrivit unor surse "Adevărul", poliţistul în cauză se numeşte Petrică Nechita.

image

Poliţistul Petrică Nechita s-a dat drept fiul lui Surdu pentru a-l feri de ochii reporterilor "Adevărul"

UPDATE ORA 18.15: "Pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi, la Chirurgie toracică din cauza unui pneumotorax şi pentru că noi nu avem un medic specialist în chirurgie toracică care ar putea interveni. Am hotărât împreună cu medicii că aşa este cel mai bine. Din cauză că nu se suturează locul pe unde pătrunde aer în plămâni viaţa sa putea fi pusă în pericol", a explicat dr. Doina Ganea Motan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

UPDATE ORA 16.02: În urmă cu doar zece minute, procurorul şef al DNA Suceava, Marius Surdu a fost externat din spitalul judeţean Suceava pentru a fi transportat cu elicpoterul SMURD la o unitate spitalicească din Iaşi. Conform unor surse oficiale s-ar părea că şeful de la DNA va fi internat în Spitalul de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din capitala Moldovei unde va primi îngrijirile medicale necesare recuperării. Medicii suceveni au cerut transferul procurorului şef în mod expres din cauză că în municipiu nu există un medic specialist în chirurgie toracică.

UPDATE ORA 13.45:  Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a făcut primele declaraţii oficiale în cazul procurorului şef al Serviciului Teritorial al Direcţiai Naţionale Anticorupţie Suceava. Aceştia au emis un comunicat de presă formulat din câteva fraze ferindu-se să emită o ipoteză clară în  acest caz. "Echipa operativă continuă cercetările în această cauză. Nu putem avansa nici o versiune de anchetă. Se verifică toate ipotezele posibile", a declarat Luminiţa Leonte, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Marius Surdu, şeful DNA care a fost găsit vineri seară, în proprie casă, într-o baltă de sângă se află momentan înafara oricărui pericol, medicii salvându-i viaţa în urma a două operaţii.

„Pacientul este bine, e conştient. Momentan este la Terapie Intensivă, fiind şanse mari să îşi revină”, a declarat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Referitor la starea sa, precum şi rănile pe care le-a suferit şeful DNA le-a declarat medicilor că nu vrea să facă vreo declaraţie, dorind să i se respecte dreptul la intimitate.

„Pacientul doreşte să i se respecte dreptul la intimitate pentru a nu apărea diferite zvonuri referitoare la starea sa”, a adăugat Tiberius Brădăţan.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite