Final de an şcolar pentru 7.600 elevi suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Elevii de clasa a XII-a şi-au luat rămas bun de la profesorii şi colegii lor din clasele mai mici, astăzi fiind ultima zi în care s-au prezentat la şcoală. Colegiile care nu şi-au serbat zilele trecute promoţiile de absolvenţi au transformat această ultimă zi de şcoală într-o festivitate de premiere a performerilor, în cadrul căreia s-au acordat diplome şi distincţii. Peste câteva zile, cei 7.612 absolvenţi de clasa a XII-a se vor reîntâlni la prima probă a Bacalaureatului.

Examenul va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie de evaluarea compeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Citiţi şi: Suceava: Măsuri ca la puşcărie la probele de la Bac

Suceava: Locuri mai multe la liceele de top

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite