Suceava: Locuri mai multe la liceele de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită finanţării per elev, unităţile au suplimentat numărul de clase pentru anul viitor. Colegiile sucevene încearcă să atragă un număr cât mai mare de candidaţi pentru a se asigura că vor avea fonduri pentru dotări şi plata salariilor profesorilor.

Aproape toate liceele sucevene au cuprins în planul de şcolarizare pentru 2011-2012 un număr mai mare de clase a IX-a, ceea ce înseamnă şanse mai mari la admitere pentru absolvenţii de gimnaziu. 


Spre exemplu, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava are o ofertă educaţională cu trei clase în plus faţă de anul trecut, la specializarea turism şi alimentaţie publică. „Am suplimentat numărul de locuri pentru că anul trecut am avut foarte multe cereri de transfer după admitere. În plus, avem nevoie şi de o finanţare care să ne asigure o dotare bună şi un învăţământ de calitate, iar un număr mare de elevi ne-ar asigura acest lucru“, a declarat Cornel Romaşcu, directorul Colegiului Economic.   


În urma repartizării computerizate, anul trecut au rămas 851 de locuri vacante, cele mai multe la colegiile tehnice. Specializările care au întrunit un număr mic de candidaţi  sunt din cadrul profilelor tehnic şi resurse naturale, protecţia mediului, cum ar fi fabricarea produselor din lemn, construcţii, industrie textilă, electronică şi automatizări, protecţia mediului sau agricultură.


„Vânătoare“ de candidaţi


Condiţionate de costurile standard per elev, şi liceele tehnice au pornit la „vânătoare“ de candidaţi.


„Împărţim pliante, ne promovăm şi pe site-ul colegiului, iar din această săptămână vom avea echipe de profesori care vor merge în şcolile din municipiu şi localităţile din apropiere pentru a face cunoscută oferta noastră educaţională“, a spus Crăiţa Buda Niga, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.


La această unitate au mai fost înfiinţate 90 de locuri, fiind introduse două clase de agricultură şi una de electronică automatizări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite