Doar un vameș de la Botoșani rămâne în arest pentru următoarele 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia instanței sucevene a fost ca doar șoferul Andrei Corneschi să stea după gratii, în timp ce colegul său, Constantin Humă a fost eliberat, având interdicția de a părăsi țara. În cauză s-a început urmărirea penală faţă de 13 persoane.

Andrei Corneschi, șoferul Biroului Vamal Stânca Costești, din județul Botoșani, și vameșul Constantin Humă au ajuns la Tribunalul Suceava în această după-amiază cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia instanței a fost ca doar șoferul Andrei Corneschi să stea după gratii, în timp ce colegul său, Constantin Humă a fost eliberat, având interdicția de a părăsi țara.
 
DIICOT Suceava a efectuat în cursul zilei de ieri percheziţii domiciliare în 14 locaţii din municipiile Dorohoi şi Botoşani, precum şi la Biroul Vamal Stânca Costeşti. „În urma percheziţiilor au fost ridicate 20.805 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, sume de bani în lei şi valută, carburant, telefoane mobile, cartele SIM, băuturi alcoolice ambalate şi vrac. De asemenea, au fost ridicate patru autovehicule şi şapte unităţi de calculator“, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Suceava.
 
În urma audierilor care s-au desfăşurat pe parcursul nopţii de vineri, DIICOT Suceava a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore a doi inspectori vamali, ambii din municipiul Botoşani, care au fost introduşi în arestul IPJ Suceava. Doar unul dintre aceștia a fost arestat pentru 29 de zile.

În cauză s-a început urmărirea penală faţă de 13 persoane. Cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – SIF – Biroul Fraude Vamale, în colaborare cu structurile specializate, sub coordonarea DIICOT Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Citiți și: Şoferul vămii Stânca Costeşti a venit acasă cu maşina instituţiei plină cu ţigări FOTO

FOTO+VIDEO Vameşii implicaţi în contrabandă, reţinuţi de DIICOT. Vezi imagini de la percheziţii!

FOTO- VIDEO Capturi impresionante, ridicate de la casele vameşilor de la Stânca

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite