Şoferul vămii Stânca Costeşti a venit acasă cu maşina instituţiei plină cu ţigări FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina Vămii Stânca Costeşti este parcată în faţa casei vameşului Andrei Corneschi, şoferul vămii care a venit cu maşina de serviciu acasă în această dimineaţă. La percheziţie, poliţiştii au descoperit  ţigări, se pare, de contrabandă. Vameşul a refuzat să facă vreun comentariu şi şi-a angajat avocat. Şeful său şi-a închis telefonul.

UPDATE ora 14.30 Unul dintre angajaţii Vămii Stânca Costeşti care locuieşte pe strada Armeană, nr. 7, este Andrei Corneschi, angajat pe postul de şofer al vămii. În maşina instituţiei, parcată în apropierea casei, poliţiştii au găsit mai multe pachete de  ţigări. Pe lista celor nouă suspecţi s-ar mai afla şi vameşul Constantin Humă, dar informaţia nu este confirmată oficial.

image

Vezi cum vameşul Andrei Corneschi (foto cămaşă albă) a fost chestionat de mascaţi în legătură cu încărcătura din maşină

ora 14.16

O situaţie bizară a apărut în urmă cu câteva momente la una din casele percheziţionate, de pe strada Armeană, nr. 7. Un poştaş venit să îi aducă o scrisoare unuia dintre angajaţii vămii, s-a luat la harţă cu mascaţii, care l-au scos pe sus din curte. În schimbul de replici, angajatul Poştei Române le-a cerut mascaţilor să îl lase să îşi facă datoria pentru care este plătit, aşa cum şi ei şi-o fac.

ora 13.30

Întăriri au fost cerute pe strada Armeană, nr. 7, din municipiul Botoşani, acolo unde se fac percheziţiile la casele a doi dintre suspecţi. Două dube ale Jandarmeriei şi Poliţiei au venit în zonă. Surse din rândul anchetatorilor susţin că unul dintre angajaţii vămii Stânca Costeşti, care locuieşte pe strada Armeană, este fratele unui ofiţer SRI. Din locuinţa sa, procurorii au ridicat mai multe probe pe care acum le fotografiază şi sigilează. Este vorba despre sticle, posibil cu alcool de contrabandă, şi pachete voluminoase care vor fi transportate de poliţişti la sediul DIICOT Suceava.

image

ora 12.40

Acţiunea este coordonată de procurorii DIICOT Suceava care deţin informaţii că vameşii facilitau aducerea în ţară a produselor neaccizabile, fabricate în Republica Moldova. Cei nouă vameşi de la Stânca Costeşti sunt filaţi de trei luni de SRI.

În această dimineaţă, trupele speciale DIIICOT, sprijinite de jandarmii suceveni, au descins în 12 locaţii din Botoşani, Dorohoi, Stânca, Ripiceni şi Româneşti, susţin surse din rândul anchetatorilor.

"Activitatea infracţională a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de 9 vameşi din cadrul  Biroului Vamal Stânca - Costeşti, judeţul Botoşani. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse 12 persoane în vederea audierii. Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI. Cercetările se efectuează cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, SIR. şi IJJ Suceava", se precizează în comunicatul DIICOT.

Percheziţii au loc la această oră la locuinţele celor nouă vamaşi dar şi la locuinţele a trei civili angajaţi ai vămii. Procurorii caută ţiigări şi alcool de contrabandă, aduse ilegal din Ucraina. Filtre s-a făcut în mai tot judeţul, dar şi în municipiul Botoşani.

Strada Armeană, nr. 7, unde locuiesc doi dintre vameşi, este blocată la această oră de trupele speciale ale Jandarmeriei Suceava şi Poliţiei. După finalizarea percheziţiilor, cei nouă vameşi vor fi duşi pentru audieri la Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite