Contrabandiştii suceveni filaţi de mai bine de un an de procurori din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5 percheziţii au avut loc ieri dimineaţă în judeţ la casele mai multor suceveni care sunt suspectaţi de contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală şi asociere în vederea producerii de infracţiuni.

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu

Descinderile au avut loc ieri dimineaţă în 10 judeţe simultan printre care şi judeţul Suceava, întreaga acţiune fiind coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În judeţul Suceava au avut loc descinderi la 5 locuinţe ale unor persoane suspectate că ar fi implicate în contrabandă de ţigări, evaziune fiscală.

„Este vorba despre două dosare în care ancheta este în derulare de mai bine de un an şi unde există 71 de învinuiţi pentru contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală, dar şi asociere în vederea producerii de infracţiuni“, a explicat Dinu Dănuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Una dintre cele cinci case percheziţionate este a lui Vasile Spânu, zis „Suzan“,  din Vicovu de Jos, care se pare că avea amenajat un adevărat depozit pentru ţigările de contrabandă.

Poliţiştii au ajuns la locuinţa bărbatului de la ora 6.00 dimineaţa şi au percheziţionat întreaga locuinţă până în jurul orei 12.00 de unde au luat mai multe probe. Bărbatul a fost ridicat şi dus la Argeş pentru audieri.

Vicovenii, speriaţi de mascaţii care au descins în locuinţele contrabandiştilor

Oamenii din sat spun că Vasile Spânu, maistru în construcţii, este cunoscut în sat ca traficant de ţigări. „Îl cunoaşte aproape toată lumea din sat. El mai are un frate care locuieşte în ţară şi care, din ce am auzit a fost implicat în trafic de alcool pentru că lucra la o fabrică. Sigur era pe filieră cu fratele lui Dorel“, ne-a spus Vasile N., localnic din comuna Vicovu de Jos, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Prezenţa forţelor de ordine în localitate, la primele ore ale dimineţii, i-a speriat pe vicoveni care s-au baricadat în case şi priveau pe la fereastră. Poliţiştii argeşeni au ajuns la contrabandistul din Vicovul de Jos după aproximativ un an de zile de când a fost deschisă ancheta.

În cursul zilei de ieri au avut descinderi în cele zece localităţi din judeţele Timiş şi Caraş Severin, respectiv punctele de trecere a frontierei de la Oraviţa, Stamora Moraviţa, Naidaş, Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu.

Citiţi şi: Suceava: Percheziţii la contrabandiştii din Vicov (UPDATE şi FOTO)

Suceava: Fostul şef al Vămii Siret se teme pentru familia sa

Viloaiele şpăgarilor de la Vama Siret (FOTO)

59 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost arestaţi. Banii din şpagă se colectau, se adunau şi se numărau ordonat.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite