Slobozia: Sergiu Băhăian, la un pas de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Ialomiţa a dispus ieri revocarea arestării preventive a lui Sergiu Băhăian şi a complicilor săi, acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

UPDATE: ora 10.15: Judecătorii ialomiţeni au motivat decizia de revocare a arestării preventive a lui Sergiu Băhăian şi a complicilor săi invocând jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

„Motivarea făcută de către judecătorii ialomiţeni are la bază jurisprudenţa CEDO, care spune faptul că, în cazul în care au trecut mai bine de şase luni  de la prelungirea mandatului de arestare preventivă şi nu s-a dispus o soluţie definitivă, trebuie găsite ale mijloace de încadrare a faptei juridice. Tocmai de aceea, în funcţie de ce decide Curtea de Apel Bucureşti, inculpaţii ar putea fi puşi în libertate, cu condiţia de a nu părăsi ţara“, spune Traian Ionescu, preşedinte Tribunalul Ialomiţa.

Avocatul Pantea, rupe tăcerea: „Băhăian va ajunge după gratii“

Sergiu Băhăian, rămâne în arest

Scenariul unui film cu mafioţi: cazul Băhăian

UPDATE 09.15: Sergiu Băhăian avea şapte capete de acuzare în judeţul Ialomiţa, toate pentru infracţiuni economice. Acesta, împreună cu ceilalţi şase complici ai săi, erau acuzaţi de emitere de cecuri fără acoperire şi înşelăciune.

Avatarul lui Băhăian

Băhăian, primele declaraţii după arestare

„Instanţa a dispus măsura ca inculpaţii să nu părăsească ţara. Procurorul a făcut recurs, iar în cursul zilei de astăzi acesta va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti. Recursul se va judeca mâine, la Curtea de Apel Bucureşti. În urma judecării recursului, se va stabili dacă decizia instanţei ialomiţene se va pune în aplicare sau nu“, a declarat Traian Ionescu, preşedintele Tribunalului Ialomiţa.

Băhăian, înfundat de martori-surpriză

Instanţa a dispus în şedinţa de ieri revocarea restării preventive faţă de Băhăian Sergiu, Mărculescu Edward Marian, Teleagă Gheorghe, Dăscălete Mihai, Negureanu Dan, Călin Marin şi Brumă Petru şi punerea de îndată în libertate a acestora. De asemenea, s-a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pentru inculpaţii Băhăian Sergiu, Mărculescu Edward Marian, Teleagă Gheorghe, Dăscălete Mihai, Negureanu Dan, Călin Marin şi Brumă Petru.

Constanţa: Băhăian, demascat de poligraf

Totodată, instanţa îi obligă pe inculpaţi ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara să respecte următoarele obligaţii:

-să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

-să se prezinte la organul de poliţie de domiciliu desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta, sau ori de câte ori sunt chemaţi, astfel: inculpatul Băhăian Sergiu, la Poliţia sectorului 5 Bucureşti; inculpatul Negureanu Dan, la Poliţia sectorului 3 Bucureşti; inculpatul Mărculescu Edward Marian, la Poliţia sectorului 6 şi sectorul 5 Bucureşti ; inculpatul Teleagă Gheorghe, la Poliţia municipiului Timişoara; inculpatul Dăscălete Mihai, la Poliţia Oraşului Horezu; inculpatul Brumă Petru, la Poliţia sectorului 6 şi sectorul 4 Bucureşti; inculpatul Călin Marin, la Poliţia Comunei Ulmeni, Călăraşi.

-să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei;

-să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Constanţa: Sora lui Ionel Ulezu crede că fratele ei trăieşte

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpaţii sunt obligaţi să nu se apropie de părţile vătămate, părţile civile, să nu intre în contact unii cu alţii, precum şi cu martorii şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

Victima lui Băhăian, Ulezu, se plângea că este hărţuit sexual de un bărbat

Totodată, instanţa a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură de prevenţie formulate de inculpaţii Băhăian Sergiu, Teleagă Gheorghe, Dăscălete Mihai, Negureanu Dan, Călin Marin şi Brumă Petru.

Recursul la sentinţa pronunţată de instanţa din Ialomiţa se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite