Constanţa: UPDATE / Băhăian, înfundat de martori-surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian se află în arest pentru 29 de zile
Sergiu Băhăian se află în arest pentru 29 de zile

Băhăian a ajuns în arest ca urmare a declaraţiilor complicilor săi şi a altor trei martori surpriză: Cristache Nedelcu, Dan Patriciu şi Dănuţ Răducan.

În motivarea arestării lui Băhăian se arată că acesta a apelat la Dan Liviu Iovan, care l-a recrutat în Timişoara pe Petrică Captalan, acesta din urmă fiind numit administrator al mai multor firme. Iovan este şi el inculpat în dosarul fraudelor şi are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, Timişoara.

Martori-surpriză

Unul dintre martorii surpriză - Cristache Nedelcu - l-a cunoscut pe Băhăian prin intermediul lui Şlepac, spun anchetatorii. Bărbatul a declarat că întreaga documentaţie pentru aprobarea contractelor de leasing era întocmită de Băhăian, Iovan şi Mărculescu, iar el depunea actele false la sediul societăţilor. Bărbatul este din Slobozia, iar procurorii spun că este un martor important în dosar.

Un alt martor în acest caz este Dan Patriciu, bucureşteanul de la care a fost cumpărat un autoturism marca VW Golf 4, cu care a fost recompensat Iovan, care avea sarcina de a-l supraveghea pe Captalan.

Dănuţ Răducan, cel de-al treilea martor, este un apropiat de-al lui Băhăian. Capul reţelei a apelat la Răducan, un apropiat de-al său şi administratorul firmei SC Ferom Trade, prin intermediul căreia a achiziţionat un utilaj pe care l-a depozitat apoi într-un spaţiu închiriat de Şlepac şi Captalan în Constanţa.

În data de 10 februarie, magistraţii constănţeni au respins recursul lui Băhăian prin care bărbatul ataca decizia Tribunalului de arestare preventivă sub acuzaţia de instigare la omor.

În actele de urmărire penală sunt menţionaţi şi criminalii. „Emilian Leonte a fost ucis de Valentin Şlepac în luna februarie 2008, iar victimele Ionel Ulezu şi Petrică Captalan au fost omorâte de inculpaţii Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş în vara/începutul toamnei anului 2008“.

În acelaţi timp, anchetatorii spun că victimele au fost ucise pentru a nu divulga autorităţilor activitatea economică frauduloasă pe care au comis-o împreună cu ceilalţi membri ai grupării.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite