Constanţa: Ulezu se plângea că este hărţuit sexual de un bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Ulezu a fost ucis în toamna lui 2008 de Valentin Şlepac
Ionel Ulezu a fost ucis în toamna lui 2008 de Valentin Şlepac

Ionel Ulezu a ajuns să fie o maşină de bani pentru Băhăian, după care a fost ucis de Valentin Şlepac, fiind a treia victimă a clanului.

Ionel Ulezu s-a născut la 21 septembrie 1968 şi a copilărit în satul Carvăn, comuna Lipniţa. În satul natal a urmat primele opt clase, după care a venit la Constanţa şi a mai urmat clasele a IX-a şi a X-a. S-a întors în comuna Lipniţa, unde a lucrat ca tractorist, în urmă cu 15 ani. A vrut să câştige mai mulţi bani şi s-a întors la oraş, acolo unde se afla şi sora lui.

Nu s-a putut adapta cu traiul greu de la oraş şi aproape că nu avea ce pune în gură la sfârşitul zilei, fiind adesea confundat cu un om al străzii. Până într-o zi, când s-a dus la un liceu din Constanţa, cerând un loc de muncă. 

La liceu, bărbatul a lucrat ca fochist, timp de trei ani, şi a  fost cazat într-un cămin dezafectat. De altfel, adresa din buletin a victimei lui Băhăian este la locul de muncă de la liceu, Bulevardul I. C. Brătianu nr. 248. „Arăta ca un boschetar când a venit. Ne-am făcut milă de el şi l-am ajutat. Îi aduceam lucruşoare de acasă, îl lăsam să doarmă aici“, susţine A. B., directorului liceului constănţean, care nu a dorit să-i dezvăluim numele, de teamă să nu păţească ceva.

Îi făcea avansuri sexuale

Ionel Ulezu a fost nevoit să plece după ce administratorul de la acea vreme al căminelor l-a reclamat că a furat calorifere, dar şi pentru că atunci când se îmbăta făcea urât. Tot atunci, Ulezu s-a plâns şefului că un coleg de serviciu îl agresa sexual, atunci când rămânea peste noapte la el, deşi avea familie acasă.

Despre Ulezu, directorul îşi aminteşte că era speriat chiar şi atunci când îşi auzea numele. Pe perioada în care a lucrat ca fochist, Ulezu s-a împrietenit cu un coleg de muncă, căruia îi spunea naşul.

„Nu a avut nevastă, dar a umblat cu o femeie, Dida, care îl aprecia. Tot zicea că, dacă se însoară, îl pune naş pe prietenul lui, care l-a şi girat pentru un televizor“, mai spune directorul.

S-a întors să-şi plătească datoria în vara lui 2008

Nu şi-a plătit ratele la bancă şi a plecat de la liceu cu datorii la naşul lui. S-a întors însă în vara lui 2008, pentru a le face cinste foştilor colegi de muncă, pentru a-şi achita datoria către prietenul lui şi pentru a se lăuda că este patron.

„A venit în iulie sau august, nu mai ţin minte. Se fălea că are afaceri, că doarme numai pe la hoteluri, ba prin Constanţa, ba prin Valu lui Traian (unde are domiciliul mama lui Valentin Şlepac şi unde are una dintre firme, La Naşu şi Finu SRL ), şi că patronul îi va cumpăra cât de curând o garsonieră.

Era îmbrăcat bine, la costum şi cu pălărie“, îşi aminteşte cel care urma să-i fie naş dacă se căsătorea.  Ulezu şi-a achitat datoria către naşul lui, ba chiar i-a dat şi un milion în plus. Apoi a dispărut.

Casa Olt, locul unde era cazat Ulezu

Sora lui Ulezu s-a dus în 2008 să-şi caute fratele la liceul din Constanţa, unde ştia că lucrează. Aşa a aflat că fratele ei obişnuia să se cazeze la Casa Olt. „Am fost în mai multe zile, la sfârşitul lunii decembrie 2008, începutul lunii ianuarie 2009, pe la mai multe căsuţe din Satul de vacanţă. Am aflat că fratelui meu îi spuneau «Moşul». La Casa Olt, într-una dintre vizite, am auzit că un anume Şlepac şi-a uitat permisul de conducere“, adaugă femeia. A încetat să mai caute. „Am crezut că este în puşcărie“, precizează sora victimei.

În acelaşi an, Ionel Ulezu a fost ucis. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a fost îngropat de viu în curtea fraţilor Piciog din satul Măgura, comuna Cerchezu. Cadavrul a fost descoperit pe 15 ianuarie. Deasupra mormântului improvizat, criminalii au turnat o placă de beton pentru a-şi ascunde urmele. Cel mai probabil, Ulezu a fost racolat de Şlepac în perioada 2005-2007, când au fost înfiinţate majoritatea firmelor-fantomă.

Partener de escrocherii cu Şlepac, Ulezu a prejudiciat mai multe firme, printre care una din Bucureşti, cu 88.400 de euro, alta cu 102.000 euro, ambele pentru achiziţionarea unui utilaj. Firma SC Bere Azuga SA a fost prejudiciată tot de Ulezu, cu 250.000 de lei.

Victima lui Băhăian figura ca asociat la patru societăţi comerciale din judeţul Constanţa: Georgia Plus SRL, Dinput SRL, Maraton Nav SRL şi Bajdomar SRL. După ce s-a folosit de el, Şlepac şi-a lichidat partenerul de afaceri împreună cu Adrian Grigoraş.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite