SLOBOZIA: Jean Constantin lăsa bacşiş gras ospătarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În drumurile sale, maestrul oprea des la cel mai renumit popas din Slobozia - Privighetoarea. Maestrul comediei româneşti era atras de bucatele tradiţionale. Drept mulţumire pentru serviciile primite,  Jean Constantin lăsa bacşiş gras ospătarilor.

De popasurile lui Jean Constantin la restaurantul din Slobozia îşi aminteşte  Gheorghe Craiţăr, unul dintre ospătarii care l-au servit pe regretatul actor.

ULTIMELE LUNI DIN VIAŢA LUI JEAN CONSTANTIN

Omului îi este greu să aprecieze de câte ori maestrul a trecut pe la restaurant, spune însă că de fiecare dată când venea era mare veselie.

Citiţi şi:

Jean Constantin este condus pe ultimul drum

Ţiganul, parte din personajul Jean Constantin

Jean Constantin - Cetăţean de onoare cu întârziere

„Jean Constantin era sufletul petrecerii, dacă se poate spune aşa. Făcea glume multe. Râdeam şi noi, chiar dacă nu aveam voie. Şeful de sală ne urmărea, dar cui îi mai păsa?“, spune mândrul ospătarul trecut astăzi de vârsta de 50 de ani.

Pe lângă faptul că aducea veselie în local, Jean Constantin era unul dintre clienţii care lăsa bacşiş bun. „Niciodată nu a plecat fără să lase ceva şi pentru ospătari. Era foarte generos“, îşi mai aminteşte Gheorghe Craiţar.

image

Jean Constantin, iunie 2009: „M-a invitat «Doamna cu coasa», dar mai stau puţin"

La 27 iunie 2009, Jean Constantin a răspuns invitaţiei exploratorilor băcăuani Marius şi Cătălina Albu de a fi prezent la plecarea yachtului Phoenix pe traseul goeletei Speranţa din pelicula „Toate pânzele sus".


Înnebunit după sarmale

Artisul era înnebunit după mâncarea tradiţională pregătită în bucătăria restaurantului din Slobozia. „Îi plăceau tare mult sarmalele, fasolea cu ciolan şi afumăturile. De băut nu bea decât câte un pahar - două de vin. Numai roşu cerea de fiecare dată când venea pe la noi“, mai adaugă ospătarul care l-a servit pe Jean Constantin.

Oaspeţi de seamă

Nu doar marele maestru al scenei româneşti a fost servit de Gheorghe Craiţar, ci şi renumiţi oameni politici. Primul pe listă a fost prinţul moştenitor al Marii Britanii, Charles. Se întâmpla în anii '70 pe litoral.

„Eram la restaurantul Palas din Constanţa când am fost anunţat că la masă o să vină Alteţa Sa. Era un om aşezat care nu a scos niciun sunet. A comandat numai peşte“, îşi aduce aminte Gheorghe Craiţar.

După prinţul Charles, tot la restaurantul din Slobozia unde l-a servit pe Jean Constantin, a venit şi Nicolae Ceauşescu. „La fel ca regretatul actor, cerea numai mâncare tradiţională“, rememorează încântat ospătarul.

Venit să vadă compexul de la Hermes, pe la mijlocul anilor '90, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, George Bush Jr., a fost şi el servit de Gheorghe Craiţar. „Nu a stat prea mult. Vizita lui a durat doar două ore. A vrut doar un pahar cu apă rece şi o cafea“, mai spune ospătarul.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite