Constanţa: Ţiganul, parte din personajul Jean Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Jean Constantin nu a făcut niciodată parte din comunitatea noastră“, a dat lămuriri consilierul pe probleme de romi al Prefecturii Constanța, Virgil Carabulea, vicepreședinte al Partidei Romilor.

Actorul făcea parte dintr-o familie de greci proveniți de la Marea Neagră și stabiliți tot la Marea Neagră. Deși nu avea legătură cu etnia romă, spre deosebire de alți confrați minoritari, Jean Constantin își asuma rolul de țigan doar pentru că era pitoresc și plăcea publicului.

Grecul Jean Constantin prefera rolul de țigan

„Tatăl meu a fost concert-maistru la Teatrul Fantasio, au lucrat toată viața împreună, erau și de aceeași vârstă. Toată lumea știa că Jean este grec, dar lui așa îi plăcea să se prezinte, drept țigan. Făcea parte din personajul Jean Constantin“, a precizat Virgil Carabulea.

Teatrul Fantasio ar putea purta numele lui Jean Constantin

Grecul Jean Constantin a fost prieten apropiat cu alt mare actor de comedie, și el constănțean, și el provenind dintr-o nație balcanică – albanezul Nicu Constantin. Ca și prietenul său de-o viață, pe care l-a petrecut pe ultimul drum cu doar câteva luni înainte, maestrul Jean va fi înmormântat tot la malul mării.

MAI CITEŞTE ŞI:
Jean Constantin a murit cu zâmbetul pe buze

La ultimul spectacol, Jean Constantin a vrut să urce primul pe scenă

Jean Constantin lăsa bacşiş gras ospătarilor

Nume mari ale teatrului au sosit la Constanţa să-şi ia rămas bun de la Jean Constantin

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite