Constanţa: Grecul Jean Constantin prefera rolul de țigan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Constantin provine dintr-o familie de greci de la Marea Neagră. „Și strămoșii mei sunt din același loc - ponți se numeau, de la Pontul Euxin.

Ei s-au refugiat în România odată cu intrarea turcilor în Asia Mică“, a explicat Anton Hiropedi, șeful comunității grecești din Constanța și vicepreședinte al Uniunii Elene din România.

Țiganul, parte din personajul Jean Constantin

Jean Constantin se număra printre cei 1.275 de membri ai minorității care trăiau la Constanța, deși nu era înscris oficial în organizație. Doar sora lui, profesoara de română Ileana Jean era membră a comunității și lua lecții de limba greacă. Ea a fost cea care a adus actele doveditoare ale originii lor elene. Pe mama actorului o chema Caliopi, iar pe tatăl său - Constantin.

Cel care l-a găsit mort pe Jean Constantin este Ionuţ Galani

Chiar dacă nu era membru oficial al comunității, Jean participa la spectacolele grecilor, ce se țineau uneori și în țară. „Am fost împreună și la festivalul de la Sighișoara. Avea deschidere spre colaborare, era apropiat de ai lui. Este o mare pierdere pentru întreaga comunitate din Dobrogea, indiferent de etnie“, și-a exprimat regretele Anton Hiropedi.

De altfel, tot doi membri ai comunității elene, tată și fiu, Dumi și Ionuț Galani, l-au găsit mort pe maestru miercuri după-amiază, în locuința sa din Constanța.

Jean Constantin a murit cu zâmbetul pe buze

Șeful comunității grecești a precizat că lui Jean Constantin îi plăcea să facă glume pe seama presupusei sale origini rome: „Era doar un rol. Lui îi plăcea să joace și să glumească“. Actorul a copilărit într-adevăr într-o zonă a Constanței locuită majoritar de țigani, în Piața Chiliei, dar părinții săi s-au mutat de acolo în anii ’60.

Jean Constantin lăsa bacşiş gras ospătarilor

Jean Constantin, comemorat şi la Bucureşti

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite