EXCLUSIV: Ameninţat cu executarea silită pentru un ban!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu cinci ani, Florea Mocăniţă (43 ani), din Slobozia, a contractat la Banca Comercială Română (BCR) un credit de 10.000 de lei pentru nevoi personale. Şi-a achitat la timp fiecare rată lunară, mai puţin ultima, pe care a plătit-o cu 13 zile întârziere.

La aproape o lună după achitarea integrală a creditului, a primit o înştiinţare de la unitatea bancară, prin care era somat să îşi achite penalizarea de 0,01 lei, aplicată pentru întârzierea de 13 zile. „Soţia m-a sunat şi a început să râdă: «Vezi că ai datorii la bancă de un ban»“, rememorează Florea Mocăniţă.
Când a mers la bancă să achite penalizarea de un ban, Florea Mocăniţă a stârnit hohote de râs. „O, Doamne, pentru un ban veniţi la mine? Haideţi, domnu’ Florea, ce Dumnezeu?“, a reacţionat una dintre casierele sucursalei bancare. Oricât de mult a încercat să obţină mai multe detalii cu privire la penalizarea de un ban, Florea Mocăniţă nu a putut afla prea multe date. I s-a explicat doar că: „s-a întârziat cu plata şi a fost nevoie de o extragere de bani din cont, pentru o echilibrare, bani pe care nu i-aţi avut“. Atât.

Omul a scos banul, a plătit, şi-a luat, apoi, chitanţa şi a plecat înapoi spre casă aşa cum venise: uimit!





Penalizare corectă

„Penalizarea este corectă. Banca a respectat toate procedurile care se impun. Dacă restanţa se aduna, de la un ban, aceasta putea ajunge în timp la sume foarte mari. Totuşi, este posibil să fie vorba şi de o situaţie accidentală în ceea ce priveşte calculul de penalităţi, cu apariţii extrem de rare", a declarat Corneliu Cojocaru, director Executiv, Direcţia de Comunicare a BCR.

Citeşte şi:

Cum a reuşit o spălătoreasă cu un salariu de 6 milioane de lei vechi să ia credit pentru "Prima Casă" de la BCR

EXCLUSIV Aici are domiciliul spălătoreasa auto care a obținut credit la Prima Casă

De ce ne urmăresc băncile după moarte: românii nu citesc ce semnează

EXCLUSIV Motociclistul vânat în mormânt timp de doi ani de BCR şi de recuperatori

image

 Mile Cărpenişan este "vânat" dincolo de moarte de recuperatorii de credite ai BRD

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite