Slatina: Zeci de hectare de teren cultivat se află sub ape la Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea a provocat din nou inundaţii la Corabia. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Comitelelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, astăzi la ora 9.00 cota pericol a fost depăşită din nou.

50 de hectare de teren cultivat cu grâu, orz, porumb şi pepeni au fost acoperite cu apă ieri şi astăzi, în incinta îndiguită Potelu - Corabia. În zonă mai sunt inundate 96 de hectare de păşune proprietatea primăriei, faleza Dunării, paltforma portuară în aval de Căpitănie şi subsolul Hotelului Sucidava.

Citeşte şi: Dunărea şi-a ieşit din matcă în judeţul Constanţa

În comuna Gârcov apa a inundat 223 de hectare de păşune, 1,65 hectare teren intravilan, 38 de grădini, un pod şi două podeţe. Locuitorii din zonă sunt disperaţi şi se tem că apa le va intra şi în case. Militarii se află acolo şi sunt pregătiţi să intervină pentru evacuarea oamenilor. „Monitorizarea este asigurată permanent de pompieri, reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt şi Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Prefectura a pregătit două puncte de colectare/Vezi aici unde și ce puteți dona sinistraților din țară

Dunărea a depășit cota istorică la Brăila și a inundat câteva clădiri de pe Faleză/Află de aici prognoza (FOTOGALERIE)

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite