Slatina: Angajatul aflat în greva foamei: „Mâine mi se vor alătura şi alţi colegi şi va exploda mămăliga la Pirelli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatul de la Pirelli Tyres România, care a intrat vineri dimineaţă în greva foamei, nemulţumit de salariu şi de condiţiile de lucru, continuă protestul. Dragoş Stanciu spune că mâine i se vor alătura şi alţi colegi.

Muncitorul refuză mâncarea şi se hrăneşte doar cu lichide. Dragoş spune că nu va renunţa la grevă până când conducerea nu îi va rezolva problemele. “Voi renunţa la protest doar în momentul în care reprezentanţii societăţii mă vor înţelege. Până atunci, nu mă urnesc din faţa companiei. Nu am mâncat nimic de vineri, trăiesc doar cu ceai şi cafea. Angajaţii de la Pirelli ştiu că am dreptate şi mă susţin. De când am început protestul au venit numeroşi colegi care mi s-au alăturat pentru câteva ore”, a spus salariatul.

Sindicalistul de la Pirelli, în a doua zi de grevă. Muncitorul a înfruntat frigul de azi-noapte, protestând în faţa companiei

“Avem colegi care s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor de lucru”

Dragoş Stanciu este monitorizat de un echipaj de la Ambulanţă, care zilnic îi verifică starea de sănătate. Grevistul spune că mâine i se vor alătura mai mulţi colegi şi împreună vor încerca să poarte negocieri cu cei din conducere. “Mâine dimineaţă mi se vor alătura şi alţi colegi şi va exploda mămăliga la Pirelli. Ne-am săturat de salariile mici şi de condiţiile de lucru. În străinătate, un angajat Pirelli are salariul de aproape 1.500 – 1.800 de euro, pe când aici ia doar 250 - 280 de euro. E bătaie de joc! La noi nu se ţine cont de condiţiile de lucru, de nimic, toată lumea e plătită la fel. Avem colegi care s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor de muncă şi nimeni nu ia nicio măsură. Nu se mai poate aşa!”, a spus sindicalistul.

Citeşte şi: VIDEO/ UPDATE/ Sindicalist în greva foamei la Pirelli Tyres. Conducerea companiei spune că acţiunea este nejustificată

Conducerea Pirelli Tyres consideră că acţiunea acestuia este nejustificată. “Nu există nicio plângere înaintată conducerii până la momentul declanţării protestului. Politica salarială a Pirelli este în concordanţă cu legislaţia în vigoare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Dragoş Stanciu spune că, dacă mâine nu va ajunge la o înţelegere cu reprezentanţii companiei, va continua să protesteze până când va obţine revendicările salariaţilor. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite