Prina: „Bercea deţine mai multe clădiri în Centrul istoric, dar nu-şi va mai încorda muşchii cu Primăria Slatina!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul public Minel Prina şi viceprimarul Ana Anghel consideră că Sandu Anghel nu va pune probleme proiectelor de reabilitare a Centrului istoric al Slatinei.

Primăria Slatina a obţinut în instanţă dreptul de a demola una dintre clădirile lui Bercea Mondial

Pentru reabilitarea Centrului istoric al Slatinei, împiedicarea degradării clădirilor monument şi redarea parfumului de altădată al oraşului vechi, Primăria Slatina a demarat trei proiecte. Pentru două dintre acestea, supravegherea video şi  reabilitare infrastructură străzile Lipscani şi Mihai  Eminescu, au fost accesat fonduri europene, primul proiect fiind lansat astăzi, iar pentru celălat aşteptându-se semnarea contractului. Cel de-al treilea proiect se referă la refacerea faţadelor clădirilor, un proiect ambiţios, postat pe site-ul primăriei şi pentru a cărei formă finală ce va fi supusă votului consiliului local pentru a fi transformat în hotărâre se aşteaptă aprobarea hotărârii iniţiate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Războiul Primăriei Slatina cu Bercea Mondial

image

Administratorul public Minel Prina şi viceprimarul Ana Anghel au lansat astăzi proiectul privind supravegherea video a centrului istoric

Zvonurile privind cumpărarea unor clădiri în centrul vechi de către Bercea Mondial s-au dovedit a fi adevărate, însă conducerea administraţiei locale spune că nu poate fi luată în calcul temerea că acesta se va împotrivi proiectului primăriei sau va transforma clădirile monument în palate vişinii cu turle metalice. „Este adevărat, Bercea Mondial deţine mai multe clădiri în centrul vechi. Însă, după ce a păţit acum, nu cred că va pune probleme proiectului de reabilitare. Nu cred că-şi va mai încorda muşchii nu numai cu Primăria Slatina, cu nimeni şi va fi primul care va respecta legea. Se va supune legislaţiei!”, a declarat administratorul public Minel Prina.
Şi viceprimarul Ana Anghel este de aceeaşi părere, iar posibilitatea ridicării unor clădiri asemănătoare cu cele construite în oraş este considerată una care nu poate fi luată în calcul. „Nu cred că ne vom trezi cu astfel de clădiri în centrul vechi. Sub nicio formă!”, spune viceprimarul.

FOTOGALERIE Averea lui Bercea Mondial. Vezi ce palate are în Slatina şi Drăgăneşti

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite