Primăria Slatina a obţinut în instanţă dreptul de a demola una dintre clădirile lui Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Sandu Anghel şi persoanele pe numele cărora figurează proprietatea nu fac recurs, în 30 de zile primăria bagă buldozerele pentru demolare.

Judecătoria Slatina a respins ieri excepţia calităţii pasive a pârâţilor Sandu Anghel şi Gabriela Tănăsie în procesul intentat de către Primăria Slatina, aceasta din urmă solicitând demolarea clădirii de pe strada Pieşti nr. 187 A, realizată ilegal. Instanţa îl obligă pe Bercea să demoleze în 30 de zile clădirea, în caz contrar obligaţia de demolare revenind primăriei, care va imputa costurile pârâţilor. De asemenea, Bercea şi cei doi interpuşi prin care deţine proprietatea- Gabriela Tănăsie şi Izabela Strelică, sunt obligaţi să plătească primăriei suma de 62.756,18 lei reprezentând cheltuieli de judecată.
Trebuie precizat că primăria poate interveni pentru demolarea clădirii numai în cazul în care hotărârea devine definitivă, iar pârâţii nu vor face recurs în termen de 15 zile. „Este un prim pas. Felicit instanţele pentru soluţia dată! După trei ani de proces, se face dreptate. Imediat ce hotărârea devine definitivă, vom intra cu buldozerele şi vom demola clădirea. Sperăm să obţinem aceleaşi hotărâri şi pentru celelalte procese pe care primăria le are pe rol cu Sandu Anghel. Două privesc demolarea. Este vorba de clădirea de pe strada Pieşti aflată vizavi de aceasta pentru care am obţinut hotărârea şi de clădirea de pe bulevardul AI Cuza, în faţa supermarketului Profi”, spune primarul Darius Vâlcov.

Istoria spaţiului  comercial din strada Piteşti nr. 187A
În 2007, Bercea Mondial a cumpărat, printr-un intermediar, Gabriela Tănăsie, un teren de 1.000 mp, cu casă. Ulterior, Tănăsie a solicitat Primăriei, prin procuratorul Anghel Sandu, autorizaţie de construire pentru o verandă. Documentul a fost folosit pentru ridicarea unui palat ţigănesc, cu amprenta la sol de 800 mp.
La 28 august 2007, Primăria a sancţionat-o pe Gabriela Tănăsie cu o amendă de 100.000 de lei, cu obligaţia de a demola construcţia ilegală. Sancţiunile au fost contestate, dar autorităţile administrative au câştigat procesul. Interpusul lui Bercea Mondial a refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească, iar Primăria a deschis un nou proces la Judecătoria Slatina.

Amenzi pentru Bercea de 700.000 de lei

Bercea Mondial (43 de ani) deţine peste 50 de imobile, în Slatina, dar şi în Drăgăneşti, cele mai multe pe numele unor intermediari. Interpuşii trăiesc la limita sărăciei, fără să poată face dovada banilor cu care au fost ridicate casele. „Imobilele aparţin, în realitate, lui Bercea Mondial, pentru că toţi intermediarii i-au dat acestuia procuri de reprezentare în faţa autorităţilor", a declarat, pentru „Adevărul" primarul Slatinei, Darius Vâlcov. Edilul spune că amenzile date lui Sandu Anghel şi interpuşilor săi, cele mai multe neplătite încă, totalizează 700.000 de lei. Din cele 20 de dosare pe care primăria le are pe rol cu Bercea, administraţia municipală a pierdut în unul singur, în urmă cu trei ani, în restul cazurilor procesele fiind în curs sau fiind câstigate.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite