Sibienii s-au bătut la Alba-Iulia pe posturile de grefier - 19 candidaţi pe un loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 209 de candidaţi din judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara şi-au disputat astăzi unul din cele 11 posturi de grefier scoase la concurs. Pentru cele patru locuri de muncă scoase la concurs la Judecătoria Alba Iulia şi Tribunalul Alba au candidat 88 de persoane.

CITEŞTE ŞI:

O fetiţă de 11 ani a născut un băieţel la Mediaş

Sibianca Lăcrămioara Sava nu poate trăi fără să ajute oameni

Prefectul de Sibiu spune că Centura ocolitoare va fi gata în noiembrie. CNADR asigură că nu vor fi probleme colaterale

Concurenţa a fost acerbă. 19 candidaţi pentru un post de grefier. Candidaţii au venit astăzi la Alba Iulia din toate cele trei judeţe unde există instanţe subordonate Curţii de Apel.

„Am terminat facultatea de drept şi îmi doresc foarte mult să lucrez în domeniu. Sunt juristă la o firmă, însă îmi doresc mai mult, iar acest post este singura variantă care ni se oferă pe piaţa forţei de muncă“, a declarat Alexandra Stănilă, 27 ani, candidată pentru postul de grefier la Judecătoria Avrig din Sibiu.

Motociclist în Miercurea Sibiului: rupt de beat, fără carnet, face accident pe trotuar şi loveşte pasagerul din spate

„Profesez ca şi consiler juridic de peste 13 ani, dar societatea la care lucrez se află în insolvenţă. Consider că am acumulat experienţă să pot lucra în această ramură“, a spus Nicoleta Mihai, 39 ani, candidată pentru Judecătoria Alba Iulia.

Au optat pentru siguranţă

Siguranţa locului de muncă în sistemul bugetar a fost criteriul cel mai des invocat de candidaţi. „Sunt şomeră şi sunt în căutarea unui loc de muncă. Am un copil, iar soţul este şi el şomer şi ne descurcăm foarte greu. La momentul de faţă nu contează banii aşa de mult, ci stabilitatea unui loc de muncă“, a spus Bârliga Ana Maria, 25 ani, candidată pentru postul de grefier de la Judecătoria Petroşani. Unii candidaţi văd şi o oportunitate de a putea lua un credit.

image

Ana Maria Bârliga este şomeră şi îşi doreşte un loc de muncă stabil

„Dacă vrei să îţi construieşti o viaţă la momentul de faţă nu mai poţi face nimic fără să te împrumuţi la o bancă. Dacă eşti bugetar băncile te acceptă ca şi creditor mai uşor“, a afirmat, Andreea Constantinescu, 22 ani, candidată pentru Judecătoria Brad. „Nu contează cu cât este plătit acest loc de muncă. Eu caut siguranţă. Am salariu şi rată şi nu îmi doresc să fiu supusă procedurilor de execuţie“, a afirmat, la rândul său, Nicoleta Micu, candidată la Judecătoria Deva.

Săptămâni de studiu

Candidaţii s-au pregătit pentru probele de astăzi câteva săptămâni. „De trei săptămâni mă străduiesc să învăţ codurile de procedură penală, civilă şi legislaţie pentru a face faţă acestor probe. Înainte am lucrat în comerţ şi am habar de munca pe calculatoare“, a precizat Andreea Constantinescu.

image

Andreea Constantinescu mizează pe siguranţa postului de grefier

Candidaţii au susţinut o probă practică eliminatorie care a constat în verificarea cunoştinţelor de oprerare la calculator şi proba scrisă din procedură civilă, procedură penală şi organizare judiciară. În urma probelor eliminatorii pe calculator 15 candidaţi au fost respinşi.

Pentru cele patru posturi de grefier de la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia s-au „bătut“ 88 de candidaţi. Un grefier debutant va fi remunerat cu aproximativ 1.000 lei.

Furtuna de la Mediaş, cea mai puternică din ultimii 11 ani

„În această perioadă nu sunt foarte multe posturi vacante şi de aceea sunt atât de mulţi candidaţi. Este o muncă atractivă şi interesantă, una dintre elementele de baza ale sistemului judiciar. Trebuie să fie rezistenţi la stres şi la muncă pentru că este foarte solicitantă“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Rezultatele finale ale concursului vor fi făcute publice în cursul zilelor următoare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite