Zeci de tone de alimente retrase de pe piaţă de DSV Sibiu. Nu şi castraveţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castraveţii din pieţele sibiene cunt cât se poate de sănătoşi
Castraveţii din pieţele sibiene cunt cât se poate de sănătoşi

Deschiderea sezonului turistic estival, a determinat, inspectorii din cadrul D.S. V.S.A. Sibiu să întreprindă, acţiuni de control în locaţiile de interes turistic din cadrul judeţului cu scopul de a verifica respectarea condiţiilor generale de funcţionare, în comformitate cu activităţiile stabilite prin documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a normelor de igiena in spaţiile de lucru şi a

CITEŞTE ŞI:

Alimente expirate, descoperite de inspectorii DSV Sibiu

Frigidere ticsite de carne alterată şi etichete rupte, în controalele DSV Sibiu

În acest scop au fost controlate 31 unităţi de alimentaţie publică, restaurante şi pensiuni, 37 de cantine şi 14 laboratoare de cofetărie, chioşcuri, tonete, care funcţionează. în aceste zone.

Tot în această lună, pentru asigurarea pieţei de desfacere cu produse alimentare salubre şi de calitate, inspectorii de specialitate, au controlat 4 abatoare, 5 unităţi de procesare carne, 22 carmangerii, 11 depozite alimentare, 27 unităţi de comercializare, de tip supermarket, 31 magazine alimentare, 31 unităţi de panificaţie şi 25 de unităţi care depozitează şi comercializează legume, fructe şi băuturi răcoritoare diferite.

Au fost efectuate în laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu, 989 examene microbiologice, 149 examene fizico - chimice la materii prime şi produse finite, 12 probe de legume şi fructe pentru determinarea unor contaminanţi, 60 probe de apă, pentru determinarea calităţii şi 85 teste de sanitaţie privind eficienţa acţiunilor de dezinfecţie la unităţiile de profil.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, au constatat, la unităţiile verificate, că în general se respectă normele de siguranţă pe lanţul alimentar, cu excepţia unor operatori comerciali responsabili de obiective de depozitare şi comercializare a produselor alimentare, cu referire la :

igiena necorespunzătoare în spaţiile de depozitare şi comercializare;

ambalaje deteriorate, neigienizate;

etichete lipsă sau necomforme;

produse alimentare nelotizate pe sortimente şi parametrii de calitate;

lipsa documentelor de monitorizare a temperaturii în spaţiile de expunere şi comercializare;

echipament de lucru necorespunzător;

Pentru abaterile constatate au fost aplicate două amenzi în valoare de 1.600 de lei şi 7 avertismente la responsabili de unităţi de depozitare şi comercializare, produse alimentare.

Au fost retrase de la comercializare 33,5 to produse alimentare de origine animală şi nonanimală, (3 to. din abatoare, 7 to. din unităţi de procesare şi 23,5 to. din hipermarketuri) în valoare de 40.250 lei, produse cu termenul de valabilitate expirat, sau cu deficienţe tehnologice, care au fost dirijate pentru distrugere la unitatea specializată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite