Frigidere ticsite de carne alterată şi etichete rupte, în controalele DSV Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii DSV au confiscat în ultimele zile peste o tonă de carne de peşte şi de pui stricată, din magazinele sibiene.

CITEŞTE ŞI:

Amenzi de 7.500 de lei de la DSVSA Sibiu în ianuarie. Un hipermarket şi 3 magazine alimentare amendate

Virusul turbării depistat lângă Sibiu. Medicii iau măsuri speciale

Direcţia Sanitar-Veterinară Sibiu a încheiat ieri o serie de controale la depozitele alimentare şi hiper-marketurile din Sibiu. Rezultatele acestor controale au mirat chiar şi pe unii inspector sanitar-veterinari. “Personalul de specialitate a confiscat şi predat pentru neutralizare 1,1 tone de peşte, carne şi organe de pui, legume şi fructe, în valoare totală de 4.460 lei, produse cu termen de valabilitate expirat, sau cu defecte” a declarat dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Cea mai recentă campanie a DSVSA Sibiu s-a desfăşurat  în perioada 1 – 14 februarie şi a vizat nu mai puţin de 92 de obiective, cu precădere abatoarele, depozitele de alimente şi marile magazine. Printre neregulile constatate se numără: spaţii frigorifice supraaglomerate, ambalaje deteriorate, comercializarea alimentelor în spaţii inadecvate sau calificara deficitară a lucrătorilor comerciali. “Recomandăm populaţiei să se aprovizioneze cu alimente de origine animală şi nonanimală numai din spaţii sau magazine înregistrate sanitar veterinar, evitând comerţul ”stradal”, precum şi să verifice cu atenţie modul de prezentere şi instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare”, mai explică dr. Ioan Penţea.

Pentru problemele depistate inspectorii DSV au amendat un abator, un supermarket, două magazine alimentare şi un producător individual, suma depăşind 4.700 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite