Alimente expirate, descoperite de inspectorii DSV Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma controalelor efectute în periaoda 15-22 martie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au aplicat amenzi de mii de lei şi au confiscate sute de kilograme de produse.

CITIŢI ŞI

Frigidere ticsite de carne alterată şi etichete rupte,în controalele DSV Sibiu

În perioada menţionată, inspectorii au verificat opt ferme de vaci cu lapte, şase ferme cu găini, trei târguri cu animale, trei abatoare, 12 carmangerii, şase depozite cu legume şi fructe, 14 hipermarketuri, 21 magazine alimentare din zona rurală, două magazine cu specific pescăresc, 12 laboratoare de patiserie, ptru pieţe agroalimentare şi 23 unităţi din domeniul panificaţiei, paste făinoase.

„ Controalele au vizat verificarea calităţii, salubrităţii, a modului de păstrare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi verificarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a alimentelor specifice perioadei în care ne aflăm“, a spus Ioan Penţea, din partea DSV Sibiu.

În urma controalelor, au fost aplicate opt amenzi, în valoare de 8.200 lei, iar alţi şapte operatori economici au fost avertizaţi. Au fost confiscate şi retrase de la comercializare 605 kilograme produse din carne, peşte, carne de pasăre, produse de panificaţie, legume şi fructe în valoare de 7.900 lei, produse care prezentau defecte tehnologice, sau termen de valabilitate expirat şi care au fost distruse prin neutralizare la unitatea specializată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite