Viitorul june-prim al scenei sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Alexandru studiază arta teatrală la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu dar poate fi văzut deja în multe producţii ale Teatrului „Radu Stanca”. Interesant este faptul că deşi acum munceşte din greu pentru a apărea pe scenă, din primul spectacol văzut pe scena sibiană recunoaşte sincer că nu a înţeles mare brânză.

CITEŞTE ŞI:

Simona Jeflea susţine că suferă de sindromul studentului veşnic

Luciana Sibişan vă întâmpină la patinoarul din Sibiu, cu zâmbetul pe buze

La finalul anului trecut pentru prima dată un student al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu se întorcea cu un premiu important obţinut la Festivalul Naţional de Satiră şi Umor de la Tîrgu Mureş. Festivalul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Tîrgu Mureş şi unul dintre cei doi tineri talentaţi era chiar Mihai Alexandru. El obţinea premiul I cu recitalul “Scumpa mea” de Tudor Muşatescu. “Sincer vă spun că nu a fost greu deloc şi după ce am văzut valoarea celorlalţi participanţi chiar mă aşteptam la un premiu. Nu ştiu care anume, dar mă aşteptam la unul. Nu toţi ceilalţi participanţi erau studenţi la actorie ca mine  şi foarte mulţi au venit cu un umor mai grosolan, gen Vacanţa Mare”, povesteşte Mihai despre premiul primit.

Recunoştinţă domnilor profesori

Unul din motivele principale pentru care Mihai Alexandru a pornit pe drumul actoriei se regăseşte în persoana fostului său profesor de limba şi literatura română. “Ştiu că fost ambiţia domnului profesor să facă actoria şi pe parcurs a renunţat la acest vis al dumnealui. Însă m-a sprijinit pe mine. Totul a început cu un bal al bobocilor în liceu, la Onisifor Ghibu. Acolo am văzut câţiva studenţi la actorie invitaţi cu un moment artistic şi m-au impresionat pentru că erau foarte dezinvolţi şi se vedea pe ei că le place foarte mult ceea ce fac. Asta m-a abiţionat şi eu, cum studiam la un profil real, mi-am propus să fac eu însumi un moment artistic pentru Liceul Economic, unde am învăţat. Doamna profesoară de contabilitate mi-a promis că dacă fac acest moment va aduce în sală pe cineva priceput care să îmi spună o părere obiectivă. Aşa se face că sceneta a ieşit foarte bine şi în sală s-a aflat domnul Cristian Stanca de la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Dânsul mi-a spus că i-a plăcut ce a văzut şi că pot merge cu încredere la facultate în această direcţie”, povesteşte Mihai Alexandru.

Zholdak e ciudat

Primul spectacol văzut de Mihai Alexandru pe scena teatrului din Sibiu a fost “Idiotul” în regia lui Andriy Zholdak. “N-am înţeles absolut nimci din acest spectacol”, recunoaşte el cu sinceritate. Dar asta nu l-a descurajat şi acum poate fi văzut jucând în spectacole precum “Balul” în regia lui Radu Alexandru Nica sau “Opinia Publică” în regia lui Theodor Cristian Popescu. Mihai este foarte mulţumit de ceea ce face şi vrea ca şi pe viitor, după ce termină studiile universitare, să-şi poată continua cariera la teatrul “Radu Stanca” din Sibiu. “Nu m-am gândit prea mult sau nu mi-am făcut prea multe planuri de viitor pentru că este încă prea devreme. Este un vis al meu să fac parte dintr-o trupă de improvizaţii pentru studenţi, să realizăm spectacole de umor. În acelaşi timp îmi doresc să am aceaşi colaborare foarte bună cu teatrul “Radu Stanca” şi să joc în cât mai multe spectacole”, mai spune Mihai Alexandru.

Ce-i place:

“Îmi place foarte mult Sibiul şi faptul că nu este un oraş aglomerat, dimpotrivă. Cred că spre exemplu, în Bucureşti, nu aş putea să trăiesc”, spune Mihai.

Ce nu-i place:


“Mă enervează faptul că nu sunt mai multe spaţii, cafenele, localuri care să promoveze teatrul şi în care noi să putem face mai multe evenimente”, spune Mihai.

Cum ţi se pare publicul sibian de teatru?


Îmi place foarte mult. Eu am jucat şi la Mediaş, Sebeş, Alba şi pe nicăieri nu am văzut un public atât de educat şi înclinat către teatru. Poţi vedea că şi lor le place teatrul în aceaşi măsură în care ne place nouă să jucăm.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite