Luciana Sibişan vă întâmpină la patinoarul din Sibiu, cu zâmbetul pe buze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât este deschis patinoarul, tânăra vinde bilete celor care vin să se distreze pe gheaţă. În restul timpului, lucrează ca ospătar, însă cea mai mare dorinţă a ei este să devină asistentă medicală.

Extrem de modestă şi comunicativă, Luciana spune că întotdeauna i-a plăcut să îi ajute pe cei din jurul său. Tocmai de aceea, visează încă de când era mică să devină asistentă medicală, iar pentru asta urmează în prezent şi cursurile unei postliceale din Sibiu. „Dintotdeauna mi-am dorit acest lucru şi sper să îl şi realizez, în următorii ani. Mi se pare cea mai potrivită meserie pentru mine şi una dintre cele mai frunmoase, dat fiind faptul că, prin ceea ce faci, îl ajuţi pe cel care are nevoie de acest lucru“, spune tânăra.


Până îşi va îndeplini visul, Luciana a ales să nu piardă timpul. Lucrează la casieria patinoarului din centru oraşului şi se declară încântată de ceea ce face. Este deja al treilea an în care îi întâmpină pe sibienii şi turiştii care vin să se distreze pe gheaţă şi spune că niciodată o zi de lucru nu seamănă cu cealaltă. „ Este interesant, pentru că tot timpul intri în contact cu persoane noi, iar asta implică foarte multă comunicare“, spune aceasta.


Copiii, clienţii fideli ai patinoarului

Ea însăşi o iubitoare a sporturilor de iarnă şi a patinajului, în special, Luciana spune totuşi că nu a apucat să intre pe gheaţă decât de două ori, anul acesta. „ Pauza dintre ture este destul de scurtă, iar atunci, colegii mei trebuie să cureţe gheaţa. Apoi, eu trebuie să fiu la casierie, pentru cei care vin să patineze. Aşa se face că nu am încălţat patinele decât de două ori, anul acesta, cu toate că eu patinez încă de când eram mică. Este un sport extrem de benefic, iar mişcare este bună pentru toată lumea“, spune tânăra. Luciana spune că anul acesta a fost unul extrem de aglomerat, în care patinoarul a fost la mare căutare, în rândul persoanelor dornice de mişcare şi distracţie totodată. Cea mai încărcată perioadă a fost, desigur, cea a sărbătorilor de iarnă, iar cei mai fideli clienţi au rămas, şi anul acesta, copilaşii. „Cei care vin să patineze fac parte din toate categoriile de vârstă, dar cei mai mulţi sunt copiii, mai ales că, până acum au fost în vacanţă şi au avut timp de distracţie. . În general, patinoarul a fost aglomerat în zilele de week-end şi în perioada sărbătorilor. Iar sibienii nu sunt singurii care au ales să se distreze în acest fel. Am avut foarte mulţi turişti, de la francezi, la englezi sau italieni, care s-au bucrat de câteva ture pe patine, iarna aceasta“, a adăugat sibianca.


Lucrează şi ca ospătar

Şi pentru că patinoarul are zilele numărat în centrul oraşului, Luciana se pregăteşte şi ea să revină la cealaltă meserie pe care o are. Lucrează de şapte ani ca ospătar şi spune că ceea ce face se aseamănă, din anumite puncte de vedere, cu munca de la patinoar. „Este un altfel de tip de muncă şi o altfel de comunicare cu cei din jur, însă implică,de asemenea, contactul cu fel de fel de oameni şi comunicarea cu aceştia“, adaugă tânăra.



Profil
Născută: 2 aprilie 1986, Sibiu
Studii: Liceul „Independenţa“ Sibiu
Familie: logodită

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi place, cel mai mult, la Sibiu?

Îmi place oraşul în sine, îmi place atmosfera de aici. M-am născut şi am crescut în Sibiu şi nu m-aş muta niciodată în alt oraş.
Dar ce nu îţi place?
Cred că Sibiului, în general, îi lipsesc activităţile dedicate tineretului, care ar putea fi mult mai multe. Pentru că, în afară de baruri şi cluburi, nu prea ai multe alternative de relaxare şi petrecere a timpului liber.
Unde te vezi peste 10 ani?
Eu sper să profesez ca asistentă medicală şi, de asemenea, mi-aş dori să devin mamă, pentru că iubesc foarte mult copiii.


Ce-i place

În general, Lucianei îi place să-i ajute pe cei din jurul său. În timpul liber, îi place să gătească şi dedică foarte mult timp curăţeniei. Mai mult, spune ea, îi place vara, ca anotimp, dar iubeşte şi atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Ce nu-i place
Tânăra sibiancă urăşte aglomeraţia şi spre deosebire de alte fete de vârsta ei, spune că nu-i place să meargă la cumpărături. De asemena, nu-i place oamenii răutăcioşi şi nu-i place să-i supere pe cei din jurul ei. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite