Un magazin de etnobotanice, amendat cu cinci mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu a fost mulţumit de conţinutul unui plic cu produse etnobotanice, un sibian a depus reclamaţie la Protecţia Consumatorului, iar comisarii de aici au mers rapid în control. Cinci mii de lei a primit administratorul magazinului, amendă, pentru neregulile găsite.

CITIŢI ŞI:

Magazin de "vise",amendat de OPC Sibiu

Garda Financiară din Sibiu a pus lacătul pe un magazin de vise

Magazinele de vise amendate din nou de Protecţia Consumatorului

Un sibian de 32 de ani, care a cumpărat un plic pe care scria „frunze de damiană” de la singurul magazin de plante etnobotanice care mai funcţionează în municipiul Sibiu, a fost numulţumit că a găsit şi alte părţi ale plantei în plic şi a depus o reclamaţie.

Pentru asta a mers direct la Comisariatul Regional Pentru Protecţia Cosnumatorului. „Reclamantul s-a arătat nemulţumit că, deşi pe plic scria «frunze de damiană», în interiorul acestuia a găsit şi tulpină, şi flori, şi alte resturi ale plantei respective. În urma reclamaţiei, în noaptea de joi spre vineri, s-a desfăşurat un control la acest magazin. Inspectorii noştri au cumpărat un astfel de plic, l-au desfăcut şi au contatat că cele sesizate se confirmă”, a spus directorul CRPC Sibiu, Ioan Băra.

Potrivit acestuia, în urma controlului administratorul societăţii respective a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, aceasta fiind a cincea amendă acordată aceleiaşi societăţi comerciale în perioada 15 decembrie 2010 – 15 aprilie 2011. Ioan Băra a mai anunţat că 350 de plicuri cu frunze de damiană au fost oprite de la comercializare. În municipiul Sibiu, la începutul anului, funcţionau cinci magazine care comercializau plante etnobotanice.

Trei dintre acestea au fost închise de către cei care le deţineau, iar unul de către inspectorii Gărzii Financiare Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite