Magazinele de vise amendate din nou de Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două magazine de vise au primit din nou vizita oamenilor legii. Comisarii de la Protecţia Consumatorului nu i-au iertat. Fiecare administratorde magazin s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind drepturile consumatorului.

CITIŢI ŞI:

10 sesizări de falşi deratizatori şi coşari în judeţul Sibiu

Evazionist arestat de oamenii legii sibieni

Şi săptămâna aceasta oamenii legii au mers în controale la magazinele de etnobotanice. Cum niciun control nu se lasă fără amenzi, şi acum, neregulile au fost uşor depistate. "La prima unitate controlată s-au descoperit produse fără elemente de identificare, fără etichetare corespunzătoare şi fără a fi precizată data durabilităţii minimale.

Cea de-a doua unitate a fost sancţionată pentru nerespectarea orarului de funcţionare", a spus Ioan Băra, comisarul şef de la Protecţia Consumatorului. Potrivit acestuia, fiecare unitate a fost amendată cu 5.000 de lei, aceasta fiind cea de-a patra sancţiune aplicată fiecărui administrator de societate de la începutul controalelor făcute de către reprezentanţi ai Poliţiei, ai Gărzii Financiare, ai Direcţiei Agricole, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai OPC.

Ioan Băra a anunţat că niciuna dintre cele patru amenzi aplicate societăţilor care comercializează plante etnobotanice nu a fost contestată de către administratorii firmelor. În judeţul Sibiu, la începutul anului, funcţionau şase magazine care comercializau produse etnobotanice, dintre care cinci în municipiul Sibiu şi unul la Mediaş.

Pe parcurs, trei magazine din municipiul Sibiu şi cel de la Mediaş s-au închis, însă nu din ordinul autorităţilor, ci din decizia administratorilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite