Evazionist arestat de oamenii legii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Brătianu, un vâlcean de 26 de ani a ajuns în spatele gratiilor după ce a prejudiciat statul cu 1.900.000 de lei. Alte doup persoane sunt cercetate în acelaşi dosar, dar în stare de libertate.

Instanţa a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Mihai Brătianu, dzupă ce oamenii legii au descoperit că acesta, în calitate de administratpr al unei societăţi comerciale din Sibiu, între 2007 şi 2008 a achiziţionat de produse petroliere din Bulgaria, pe care le-a comercilizat ulterior pe piaţa din România fără ca veniturile să fie evidenţiate în actele contabile, realizându-se prin aceasta o sustragere de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

„Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu au stabilit un impozit pe profit suplimentar în valoare de 680.475 lei. Totodată, organele de inspectie fiscală au stabilit un TVA suplimentar în sarcina societăţii în valoare de 1.014.391 lei, precizând că societatea sibiană nu are drept de deducere a taxei pe valoare adaugată aferentă achiziţiilor intracomunitare de bunuri, neîndepliniind condiţiile legale“, susşine Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Prejudiciul stabilit în cadrul dosarului penal este în sumă de 1.900.000 lei, nerecuperat până în prezent. Ieri, Mihai Brătianu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi ulterior Tribunalului Sibiu cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpatului Brătianu Mihai pentru o perioadă de 29 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite