Ultimul weekend fără control electronic la rovinietă în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care tranzitează drumurile naţionale 1,7 sau 14 din judeţ mai pot sta liniştiţi o vreme. La Sibiu încă nu au ajuns echipamentele mobile de verificare a rovinietei electronice.

CITIŢI ŞI:

Pliante de la poliţie împărţite la "Ziua Recoltei" şi „Fiii satului”

Radare în cascadă pe Valea Oltului şi către Sebeş şi Braşov


Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu susţin că la Sibiu, cel puţin pentru o perioadă, şoferii care circulă pe drumurile naţionale vor fi controlaţi ca şi până în prezent, deşi de la 1 octombrie a intrat în vigoare rovinieta electronică. „La Sibiu încă nu au ajuns echipamentele de verificare a rovinietei electronice, dar le aşteptăm. Urmează să ajungă. Între timp controalele se desfăşoară ca şi până acum”, spune Liviu Creţu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Sibiu.

Acest nou procedeu conferă o verificare mai simplă a şoferilor. Practic rovinieta electronică poate fi cumpărată de la orice subunitate CNADNR, benzinării sau oficii poştale. Şoferul merge la operator şi îi comunică numărul de înmatriculare al maşinii, tipul vehiculului şi perioada de valabilitate, iar sistemul generează automat toate datele de identificare, iar clinentul achită şi primeşte bonul de casă, în locul vechiului autocolant. Astfel controlul rovinietei se va face automat, prin intermediul unor echipamente unde sun instalate sisteme de camere video. Acestea din urmă înregistrează numărul de înmatriculare a maşinii şi în cazul în care nu este achitată rovinieta, proprietarul maşinii primeşte amenda acasă, prin poştă.

Amenzile sunt usturătoare. Pleacă de la 250 de lei şi pot ajunge până la 4500, în funcţie de categoria vehiculului. Îmn plus, pentru cei care circulă fără rovinietă se aplică şi o taxă de despăgubire care variază între 28 şi 1210 euro.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite