Săptămâna prevenirii criminalităţii la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tâlhăriilor, furturilor din locuinţe şi înşelăciunilor creşte alarmant, spun oficialii din cadrul IPJ Sibiu, care au pus la bătaie un plan amplu de prevenire a acestor infractiuni.


Timp de o săptămână la Sibiu se desfăşoară evenimentul „Săptămâna prevenirii criminalităţii“, în cadrul căruia oamenii legii vor să popularizeze câteva din sfaturile de care sibienii ar trebui să ţină cont pentru a nu deveni victimele infractorilor.


Astăzi lucrători ai IPJ Sibiu, din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Crminalităţii Sibiu au avut o întâlnire cu personalul  unei societăţi unde lucrează cu preponderenţă femei , iar mâine se vor întâlni cu elevii paricipanţi la proiectul „Misiune posibilă”, reprezentanţii asociaţiaţiilor de locatari în scopul informării acestora cu privire la infracţiunile de înşelăciune, tâlhărie, furturi din auto şi din locuinţe.

Miercuri, oamenii legii au programate întâlniri cu membrii comunităţilor din Roşia şi Cristian, acolo unde au avut loc, anul acesta cele mai multe infracţiuni
Acţiunea continuă joi cu  o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vîrstnice Sibiu, în scopul prezentării situaţiei operative cu accent pe infracţiunile ce se comit asupra persoanelor vârstnice, a cauzelor generatoare şi condiţiilor favorizatoare, precum şi a măsurilor preventive.

Ziua de vineri va fi dedicată motocicliştilor care vor organiza un marş  pe timpul căruia participanţii vor purta mesaje preventive, iar celorlalţi participanţi la traficul rutier le vor fi adresate recomandări preventive şi distribuite materiale cu conţinut informativ preventiv.

La sfârşitul activităţii va fi realizată o întâlnire cu trei cluburi de motociclişti, ocazie cu care acestora, le va fi prezentată dinamica evenimentelor rutiere produse pe raza judeţului Sibiu, în care au fost implicaţi motociclişti.

Tot de „Săptămâna prevenirii criminalităţii” se vor organiza acţiuni în colaborare cu Serviciul Rutier pe D.N. 1, în aproprierea localităţii Sălişte, unde conducătorii auto vor putea vizualiza un autovehicul avariat în timpul unui accident rutier, iar poliţiştii vor distribui pliante cu conţinut informativ preventiv.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite