Tramvaiul Răşinari – Sibiu pe linie moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea nu mai vrea să ţină funcţională linia nici în ruptul capului.Răşinărenii se gândesc să facă ei un depou pentru gararea tramvaiului pe viitor după mutarea Tursibului.

CITEŞTE ŞI:

Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

Tramvaiul dintre Sibiu şi Răşinari, tras pe dreapta

Tramvaiul se îndreaptă din păcate cu paşi repezi spre soarta pe care au avut-o anul trecut şi liniile de troleibuze din municipiul Sibiu. Desfiinţarea cursei de tramvai dintre Sibiu şi Răşinari pare să fie o chestiune de timp pentru cei din administraţia locală. Iminenta realocare a bazei Tursibiului, undeva în vestul oraşului şi degradarea continuă a ecartamentului pe care circulă tramvaiul sunt cel puţin până în prezent pietrele de moară care atârnă de gâtul sorţii vagoanelor ce circulă fără întrerupere din 1948. Tramvaiul oricum nu mai circulă de la începutul lunii trecute, după ce în două rânduri acesta a fost la un pas să deraieze. „Facem un studiu tehnic la linie. Evaluarea durează o lună” a spus atunci directorul Tursibului, Adrian Popa. Studiul este aproape gata oficial şi urmează ca până la finele lunii să fie trase concluziile. Costurile de reparaţii ale liniei sunt la prima vedere destul de însemnate. Primarul Klaus Iohannis a concluzionat şi el zilele trecute probabila soartă a tramvaiului. „Şansele ca tramvaiul să mai funcţioneze după mutarea Tursibului şi să nu fie scos din uz sunt extrem de mici”, a punctat edilul şef.

Răşinariul nu acceptă

Primarul din Răşinari, Bogdan Bucur, spune că nu stă cu mâinile în sân să vadă cum se distruge acest obiectiv care este deosebit de important şi din punct de vedere turistic. „Am vorbit şi la Consiulul Judeţean şi preşedintele Martin Bottesch m-a asigurat de sprijin ca să se găsească soluţii. Am solicitat de acum o lună de zile o întrevedere cu primarul Sibiului ca să discut şi eu cu dânsul” spune Bucur. Acesta pare să fi găsit soluţia pentru gararea tramvaiului şi întreţinerea vagoanelor după ce Tursibul se va muta cel mai probabil spre finele anului viitor la noua bază. „O să facem noi un depou cel mai probabil, aşa cum a fost şi pe vremuri şi atunci tramvaiul poate sta garat la Răşinari. Problema ar fi cu costurile de întreţinere şi reparaţii la linie. Vom căuta soluţii pentru asta şi sper ca şi cei de la Sibiu să ne susţină cumva” a mai spus primarul din Răşinari.

Se vinde actuala bază Tursib

Municipalitatea spune că actuala bază în care funcţionează Tursib-ul şi unde este garat tramvaiul, urmează să fie vândută prin licitaţie publică. „Actuala bază va fi scoasă la vânzare pentru ca Tursibul să îşi recupereze investiţia” spune primarul Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite