Tramvaiul dintre Sibiu şi Răşinari, tras pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sibiu nu mai vrea să investească bani în tramvai dacă costurile de întreţinere cresc.Tursibul a scos temporar tramvaiul din circulaţie după ce acesta a fost la un pas de a deraia de două ori.

CITIŢI ŞI

Femeile circulă gratis cu autobuzul în oraş

Cameră video pentru monitorizarea transportului public în comun

Şase autobuze second-hand cumpărate de primărie la Sibiu

Sunetul sirenei tramvaiului care circulă de zeci de ani între Sibiu şi comuna Răşinari are toate şansele să devină o amintire în curând. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a vehiculat pentru prima dată ideea ca tramvaiul care circulă pe această rută fără întrerupere din 1948, să fie scos din funcţiune definitiv.

Unul din motive ar fi faptul că baza actuală a Tursib-ului va fi realocată, iar acest lucru complică situaţia în privinţa garării acestui tramvai. În fine costurile de întreţinere a căii ferate pe care circulă acesta, par să fie încă un motiv pentru care sibienii nu vor mai circula în curând cu tramvaiul la Răşinari. „Dacă costurile vor fi prea mari vom închide linia respectivă. Nu se justifică costuri semnificative pentru o linie foarte puţin folosită de sibieni. Mai ţinem deschisă linia mai mult din motive turistice decât de transport de persoane.Vrem să ne concentrăm pentru a asigura condiţii bune în oraş şi nu în afara lui” a declarat Klaus Iohannis.

Incidente, zilele trecute
Directorul Tursib-ului, Adrian Popa, a dezvăluit pentru Adevărul de Seară că acum se face o evaluare a situaţiei, asta şi după ce în ultimele zile tramvaiul a deraiat practic de două ori.”Au fost mici incidente şi vrem să prevenim accidentele. Facem o evaluare a situaţiei tehnice şi apoi vom lua o decizie. Evaluarea va dura o luna de zile” a spus directorul Popa.

Răşinariul nici nu vrea să audă de desfinţarea liniei. „Nu este o idee bună. Noi nu ne dorim aşa ceva. Poate facem o asociaţie şi salvăm situaţia. Vom discuta cu cei de la Tursib. Ne gândim să susţinem şi noi cei din Răşinari cumva salvarea tramvaiului” spune primarul Bucur Bogdan.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite