Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de transport în comun ia un credit pentru amenajarea noii locaţii din Zona Industrială Vest. Actuala bază este depăşită tehnologic şi va fi vândută după mutarea autobuzelor.

CITIŢI ŞI:

Biletele de autobuz rămân la acelaşi preţ. Deocamdată....

Tramvaiul dintre Sibiu şi Răşinari,tras pe dreapta

Cameră video pentru monitorizarea transportului public în comun

Sibienii care erau obişnuiţi ca autobuzele să vină pe trasee dinspre baza auto a societăţii locale de transport în comun, aflată pe Calea Dumbrăvii, ar trebui să se împace cu ideea că acest lucru se va schimba. Dezvoltarea continuă a societăţii şi faptul că actuala bază pare depăşită atât tehnologic cât şi fizic, i-a determinat pe cei de la Tursib să se pună pe căutat soluţii.

Cum Tursibul a cumpărat în ultimii şapte ani peste 120 de autobuze din care 70 la sută sunt noi, actuala bază a devenit practic neîncăpătoare pentru parcul auto, iar dotarea lor tehnică este una destul de modestă, ba chiar precară din anumite motive. În aceste condiţii s-a decis că actuala bază va fi realocată în Zona Industrială Vest. Acolo urmează ca în acest an să înceapă amenajarea unei baze modene. „Vrem să mutăm acolo toată baza actuală de pe Dumbrăvii. Asta şi pentru că traseele vor fi mai simplu de deservit şi pentru că acolo vom avea un service bine pus la punct şi modern şi halele ce vor fi amenajate urmează să fie exact conform nevoilor actuale” spune directorul Tursibului.

Iau bani din bancă
Pentru că investitia este foarte mare Tursib va contracta un credit de 5.000.000 de euro. Discuţiile sunt cu mai multe bănci, printre care BERD, BRD şi BCR. Creditul ar urma să fie achitat după ce Tursib va vinde actuala bază ce se întinde pe o suprafată de peste 60.000 de metri pătraţi. Tursib a primit acordul consilierilor locali să folosească 120.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate şi realizarea caietului de sarcini, care sunt făcute de Verkehers Consult Dresden – Berlin. Apoi, în perioada următoare, respectiv până în lunile de vară, urmează să fie demarată licitaţia pentru angajarea unei firme care să construiască noul Tursib.

„Actuala bază a fost făcută pe la începutul anilor 60. E total depăşită şi o modernizare totală ne-ar costa mult mai mult decât să facem una nouă. Un alt motiv este şi acela că oraşul s-a dezvoltat mult în ultimii 50 ani” a mai argumentat directorul Tursib. Viitoarea bază ar urma să fie funcţională la finele anului viitor sau începutul lui 2013.

Moarte sigură pentru tramvai
Mutarea bazei Tursib va duce mai mult ca sigur la tragerea pe linie moartă a tramvaiului care circulă de mai bine de 63 de ani, fără întrerupere între Sibiu şi Răşinari.

În condiţiile în care linia s-a degradat, iar acum tramvaiul face doar curse de testare a liniei, mai mult ca sigur acesta va fi desfiinţat după mutarea Tursibului la ieşirea spre Sebeş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite