Teatrul de Balet Sibiu prezintă o nouă premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Balet Sibiu propune publicului o nouă premieră: Chopiniana şi Mandarinul Miraculos. Acesta este cel de al doilea spectacol prezentat în premieră în acest an. Alături de balerinii Teatrului de Balet din Sibiu vor evolua pe scenă Corina Dumitrescu şi Gigel Ungureanu de la  Opera Română din Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Târg de produse tradiţionale şi ecologice în weekend la Sibiu

Recitaluri cu Alexandrina Hristov şi The Amsterdams la Muzeul Labirint din Sibiu

Premii de 1.500 de euro pentru elevi în festivalul Huet.Urban, cel mai nou festival din Sibiu

Chopiniana sau Les Sylphides este un spectacol de balet într-un act, pus în scenă de Florin Brânduşă. Este un balet blanc (alb), non-narativ, adesea descris ca o "reverie romantică” deoarece este lipsit de intrigă, spectacolul constând din dansul silfidelor şi a poetului în lumina lunii.

Coregrafia originală a fost realizată de Michel Fokine pe muzica lui Frédéric Chopin şi orchestrată de Alexander Glazunov. Mandarinul Miraculos este pus în scenă de Oleg Danovscki  jr. şi de asistent coregraf Stela Cocârlea. Este un spectacol de balet pantomimă compus dintr-un sigur act, după coregrafia lui Oleg Danovscki, muzica lui Bela Bartock şi este bazat pe povestea lui Melchior Lengyel.  Spectacolul a avut premiera în 27 noiembrie 1926 în Köln, Germania.

Reprezentaţiile spectacolului Chopiniana şi Mandarinul Miraculos vor avea loc în data de 11 şi 12 mai 2011 la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19. Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Municipiului, iar în seara spectacolului se vor găsi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Prima premieră din acest an a Teatrului de Balet Sibiu a avut loc în data de 25 februarie 2011: „Paquita şi Carmen” a combinat într-un singur spectacol baletul clasic cu dansul contemporan, iar succesul pe care l-au obţinut la public i-a determinat pe organizatori să continue cu o abordare similară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite