Premii de 1.500 de euro pentru elevi în festivalul Huet.Urban, cel mai nou festival din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de premiile pe care le va oferi sibienilor ce şi-au reabilitat în mod exemplar casele din centrul istoric al Sibiului în ultimii ani, Fundaţia Heritas, organizatorul Festivalului Huet.Urban va oferi premii elevilor sibieni interesaţi de patrimoniu şi reabilitarea lui.

CITEŞTE ŞI:

Sibiu: spectacol de teatru în a doua zi de Paşti

Ofelia Popii: premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă din România

Premiile, în valoare totală de 1500 de euro vor fi împărţite pe trei categorii, pentru elevii de ciclu primar, pentru cei de gimnaziu şi pentru liceeni. Fiecare şcoală din judeţul Sibiu urmează să nominalizeze o singură clasă pentru fiecare dintre cele trei categorii. Elevii trebuie să îşi pună la încercare creativitatea şi să realizeze desene sau machete pe tema protecţiei patrimoniului. Desenele vor fi tipărite şi apoi expuse în cadrul festivalului Huet.Urban. Înscrierile se fac la sediul Fundaţiei Heritas, în Piaţa Huet, pe mail la adresa office@heritas.ro sau la numărul de telefon 0269/211.988. Mai multe detalii pe www.heritas.ro.
   
Prima ediţie a Festivalului Huet.Urban va avea loc între 7 şi 8 mai. Festivalul reuneşte sub această denumire toţi locuitorii Pieţei Huet, fie că sunt firme, cafenele şi restaurante sau locatari ai zonei. Timp de două zile, Piaţa Huet se va transforma în scenă pentru spectacole de muzică şi dans, pentru proiecţii de film, în ateliere meşteşugăreşti sau în bucătării ambulante unde maeştri bucătari ai Ardealului vor delecta sibienii cu conceptul de slow-food.

Târgul de produse tradiţionale Slow Food este organizat de Fundaţia Adept Transilvania împreună cu parteneri din Târnava Mare şi Turda. Conceptul de slow food a apărut la sfârşitul anilor 90 ca o alternativă la stilul de viaţă din ce în ce mai grăbit şi la mâncarea nesănătoasă din fast-food-uri.
   
La standurile meşteşugăreşti sibienii vor avea ocazia să vadă la lucru meşteri constructori, dulgheri, fierari, vor putea învăţa din tainele acestor meserii de la unii dintre cei mai buni practicieni. Copiii vor participa la felurite ateliere meşteşugăreşti organizate de companiile de profil ce vor fi prezente în cadrul acestui festival. Printre meşterii ce vor fi prezenţi la Huet.Urban se numără şi calfele călătoare, tineri meşteşugari din toate colţurile lumii veniţi la Sibiu în ultimii ani în cadrul unui proiect tradiţional, devenit între timp o adevărată atracţie culturală a Sibiului.

Sâmbătă seară, în prima zi a festivalului Huet.Urban, pe scena din Piaţa Huet urcă Vlaicu Golcea şi Maxim Belciug pentru un spectacol extraordinar. Rezumat într-o expresie, Babel este un spectacol electro-barock pentru gusturi fine. O îmbinare de idiomuri, epoci şi stiluri diferite în care mari compozitori preclasici, Scarlatti, Sanz sau Bach sunt transpuşi prin sunete electronice şi acorduri de chitară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite