Sute de mii de lei pentru paza maşinilor ridicate din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Pieţe SA angajează o firmă care să aibă grijă ca maşinile depozitate în Curtea Tursibului să nu fie furate. Aproape 300.000 de lei va cheltui societatea patronată de Consilul Local pentru aceste servicii de pază şi monitorizare.

CITIŢI ŞI:

Tramvaiul Răşinari – Sibiu pe linie moartă

Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

Primăria vrea încă un utilaj de ridicat maşini

Trecerea Serviciului de Ridicări Auto în subordinea SC Pieţe SA pare să fie una mai scumpă decât şi-au închipuit cei din Primăria Sibiu. Această schimbare aduce o cheltuială în plus, cheltuială din care administraţia locală ar fi putut uşor să achiziţioneze încă o maşină. Cei de la SC Pieţe SA au lansat în această săptămână o licitaţie de achiziţii servicii de pază, monitorizare şi însoţire trasnsport valori, pentru baza de depozitare a maşinilor ridicate de pe domeniul public din Municipiul Sibiu, localizată în actuala bază a celor de la Tursib.

Numai puţin de 273.000 de lei cheltuie serviciul pentru a angaja o firmă care să efectueze aceste servicii de pază. „SC Pieţe a lansat această procedură de achiziţie pentru contractarea servciilor de pază şi monitorizare pentru locaţia de depozitare a maşinilor ridicate”, a confirmat Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu. Până acum paza şi însoţierea maşinilor ridicate de către utilajul de ridicat maşini era asigurată de către Poliţia Locală, dar odată cu trecerea Biroului Ridicări Auto în subordinea unei societăţi comerciare, poliţiştii locali nu mai pot exercita aceste servicii.

„Evident că acest Birou de Ridicări Auto generează anumite costuri. Noi nu ne-am propus să facem un profit anume prin ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în oraş. Vrem să conştientizăm populaţia că trebuie să parcheze maşinile regulamentar şi în locurile permise” a comentat azi şi primarul Klaus Iohannis.

Costă cât o maşină nouă

Costurile pentru serviciile de pază sunt destul de mari , dacă ne gândim că investiţia în utilajul de ridicat maşini a fost de 387.193 lei. Trecerea serviciului din subordinea Consiului Local în curtea celor de la SC Pieţe, s-a făcut pentru a se putea angaja un al doilea echipaj şi pentru ca pe viitor să fie achiziţionată încă o maşină.

Este ştiut faptul că administraţiile locale nu pot face angajări după bunul plac, datorită „embargoului” de la Guvern, dar directivele nu se aplică şi în cazul societăţilor comerciale. Actualul utilaj de ridicat maşini a ridicat într-un an peste 700 de maşini şi a adus la bugetul local aproape 300.000 de lei. Suma va fi însă cel puţin dublă de acum încolo pentru că pe utilaj lucrează două echipaje.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite