Spitalul Judeţean se va închide în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul spitalului le-a transmis consilierilor judeţeni că cel mai mare spital din judeţ nu are nicio şansă să se încadreze în normele stabilite de ministerul Sănătăţii.

CITIŢI ŞI:

CJ-ul prins în off-side de Curtea de Conturi

Spitalul din Cisnădie, fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate

Spiritele s-au încins mai mult decât s-a întâmplat vreodată la o şedinţă de Consiliul Judeţean în ultimii trei ani. O parte dintre consilierii judeţeni, printre care Viorel Voinea au transmis preşedintelui CJ, Martin Bottesch, că după citirea exactă a cheltuielilor şi activităţii de management a conducerii celei mai mari unităţi sanitare din subordinea acestei instuţii au ajuns la o concluzie nu tocmai bună.

„Managementul în ultimii ani a fost dezastros. Inclusiv cel de acum este prost” a spus Voina. În replică directorul spitalului Judeţean Adrian Şanta, a venit cu veşti care i-au lăsat cu gura căscată pe toţi consilierii.

„Legile conflictuale ne-au adus în această situaţie financiară. Vă anunţ că de luna viitoare spitalul judeţean dispare, pentru că nu poate îndeplinii condiţiile de acreditare la nici una din cele 5 categori de spitale din România. Ca să nu mai spun că noi funcţionăm acum în ilegalitate asta şi din cauza datoriilor” a tunat Şanta, care a arătat cu degetul către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, care nu virează la timp banii pentru achitarea facturilor către furnizori. „Noi plătim acum facturi pe februarie. Ca să nu mai vorbim că nu avem bani să întreţinem efectiv spitalul” a mai spus Şanta.

La ora actuală datoriile spitalului judeţean Sibiu se ridică la peste 16 milioane de lei, lucru recunoscut şi de Adela Cojean, directoare la CJAS Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite