CJ-ul prins în off-side de Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean este acuzat că a depăşit cu aproape 500.000 de lei valoarea finanţării la noua sală de Conferinţe. Conducerea instituţiei spune însă că valoarea contractului nu a fost depăşită şi au depus contestaţie în instanţă.


După scandalurile şi acţiunile în instanţă legate de aeroportul internaţional, Consiliul Judeţean Sibiu s-a mai ales cu încă o pată neagră pe cartea de vizită în ceea ce priveşte investiţiile făcute din banul public. De data aceasta este vorba de noua sală de conferinţe care va fi inaugurată oficial luna viitoare. Curtea de Conturi Sibiu a efectuat un control prin actele legate de contractul de finanţare pentru lucrările care au fost efectuate la acest obiectiv, iar concluzia trasă este că lucrurile nu sut în regulă.

Este vorba de faptul că în anul 2009, CJ-ul ar fi prejudiciat statul român, prin depăşirea valorii de finanţare la contractul pentru lucrările de amenajate a Sălii de Conferinţe. „Prin plăţile efectuate pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, Consiliul Judeţean Sibiu a depăşit valoarea contractului iniţial, plăţile efectuate peste baremul legal fiind estimate la circa 459.000 de lei” se arată în raportul Curţii de Conturi Sibiu. Instituţia care a efectuat acest control şi a întocmit raportul, a dispus ca prejudiciul cu pricina să fie recuperat cât mai rapid.

CJ-ul contestă decizia

Consiliul Judeţean Sibiu nu s-a împăcat deloc cu ideea că trebuie să dea înapoi la stat aceşti bani. Mai mult instituţia de pe Magheru a atacat în instanţă raportul celor de la Curtea de Conturi. „Noi spunem că nu există acest prejudiciu despre care spune Curtea de Conturi. Nu am depăşit în niciun fel sumele prevăzute conform contractelor încheiate şi considerăm că prejudiciul nu există şi nu am încălcat legislaţia în vigoare. Noi am contestat în instanţă acest raport.Până la soluţionarea acţiunii din instanţă decizia Curţii de Conturi este suspendată” afirmă Martin Bottesch, preşedinte la Consiliul Judeţean Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite