Spitalul din Cisnădie, fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Degeaba au protestat cisnădienii ieri pentru că decizia de desfiinţare a unităţii şi transformare a sa în cămin de bătrâni e tot mai sigură. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sibiu susţin că fără documentul de înfiinţare, organizare sau reorganizare, nu pot încheia contract pe 2011.

CITIŢI ŞI:

Protestatarii din Cisnădie: „Cseke=bisturiul lui Dumnezeu“

Peste 100 de cisnădieni au pichetat ieri sediile CAS Sibiu şi cel al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, nemulţiumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza aici activitatea. Cu toate acestea, prea multe nu au obţinut. Reprezentanţii Casei spun că nu pot încheia un contract pentru servicii medicale spitaliceşti în anul 2011, decât după publicarea în Monitorul Oficial al României a Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2011/2012.

„Contractarea cu unităţile de asistenţă spitalicească va ţine cont de forma de organizare şi autorizare sanitară deţinută de spitale. Documentul de înfiinţare/organizare/reorganizare constituie criteriu de eligibilitate la încheierea contractului cu CAS Sibiu, iar instituţia noastră va ţine cont de acesta în vederea respectării prevederilor legale aplicabile în această materie“, spune consilierul juridic Lăcrămioara Bogdan, purtător de cuvânt al CAS Sibiu.

Reprezentanţii Spitalului susţin însă că decizia de desfiinţare a spitalului este ilegală, ţinând cont de legea 95/2006, care prevede că o astfel de acţiune se poate întreprinde doar cu avizul Consiliului Local, în cauză, cel din Cisnădie, iar acest aviz nu a fost nici cerut nici dat de autorităţile locale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite