Sibiul candidează oficial pentru UNESCO alături de Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa ordinară din această lună a Consiliului Local Sibiu a avut pe ordinea de zi, un proiect adăugat în ultima clipă de către primarul Iohannis.

CITIŢI ŞI:

Dosarul Sibiului pentru UNESCO, gata cel mai devreme la anul

Dosarul UNESCO revine în actualitate la Sibiu

Monumentele judeţului Sibiu dispar pe capete

Primăria a decis să accepte recomandarea făcută de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului legată de candidatura pentru icluderea pieţelor centrale ale Sibiului în patrimoniul mondial UNESCO. Ministerul a recomandat municipalităţii, printr-o scrisoare trimisă la Sibiu zilele trecute să accepte constituirea unui dosar de candidatură prin înscrierea serială alături de centrul istoric al municipiului Sighişoara.

„Opiniile specialiştilor în domeniu, alături de considerentele ce ţin de strategia UNESCO, care apreciază că lista Patrimoniului Mondial trebuie să fie reprezentativă, echilibrată şi credibilă recomandă drept soluţie optimă, rescrierea dosarului ca extindere de poziţie alături de Sighişoara” se arată în scrisoarea trimisă de Kelemen Humor.

Pentru a debloca în condiţii cât mai rapide dosarul, s-a luat decizia să fie introdus proiect de hotărâre special în şedinţa de Consiliul Local, Sibiul exprimându-şi astfel acordul pentru candidatura comună alături de Sighişoara.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite