Dosarul Sibiului pentru UNESCO, gata cel mai devreme la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală se teme ca nu cumva alegerile electorale din 2012 să împingă depunerea dosarului spre 2013.Municipalitatea sibiană estimează că dosarul pentru candidatura Sibiului la includerea centrului Istoric în patrimoniul mondila UNESCO nu va fi făcută mai devreme de anului 2012.

CITEŞTE ŞI:

Dosarul UNESCO revine în actualitate la Sibiu

Monumentele judeţului Sibiu dispar pe capete

Primarul Klaus Iohannis a explicat faptul că acum soarta Sibiului se află pe mâna guvernanţilor. „Cei de la Ministerul Culturii se ocupă de documentaţia pentru depunerea dosarului. Credem că mai devreme de anul viitor nu se poate depune dosarul şi solicitarea pentru includere în patrimoniul UNESCO. Tehnic este posibil acest lucru. Sper însă ca faptul că 2012 este an electoral să nu ducă la amânarea depunerii candidaturii Sibiului” a explicat primarul Iohannis.

Reamintim că Sibiul doreşte refacerea dosarului de candidatură, după ce anul trecut au fost studiate mai multe posibilităţi în această privinţă şi s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie este depunerea unui dosar comun de candidatură cu oraşul Sighişoara. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor a promis la finele anului trecut că dosarul ar urma să ajungă la UNESCO iar din 2012 el va intra pe agenda forului internaţional.

Sibiul a mai avut depus odată un dosar similar în urmă cu patru ani, dar acesta a fost retras pentru că nu a fost realizat aşa cum trebuie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite