Sibiu: Zeci de medieşeni de la o fabrică de încălţăminte rămân în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greviştii nu au cedat în faţa rugăminţilor patronatului. Foto: Rondul
Greviştii nu au cedat în faţa rugăminţilor patronatului. Foto: Rondul

Unitatea de pe strada Theodor Aman din Mediaş rămâne închisă pentru că o parte din angajaţi protestează din cauză că nu şi-au primit salariile restante.

CITIŢI ŞI:

Peste 1500 de sibieni sunt și șomeri și angajați

Comuna în care fumatul este interzis de mai bine de 60 de ani

Prostituţie cu minore la masaj erotic. Patronul a fost arestat

Aproximativ 20 de persoane de la fabrica de încălţăminte Sc Bussines Consult din Mediaş au intrat de câteva zile în grevă pe termen nelimitat. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile de la începutul anului. Patronul firmei recunoaşte că nu a achitat salariile angajaţilor săi de ceva vreme. „Asta s-a întâmplat pentru că nu am primit banii pe facturi şi pentru că angajaţii nu respectă norma de lucru  şi dacă ei nu dau producţia stabilită atunci nu putem să onorăm comenzile şi nu putem încasa banii pe facturi” a explicat patronul Ilie Vasile Lulciuc. Din cauza grevei celor 20 de angajaţi suferă acum şi restul de 42 care au acceptat să muncească.

Pentru că trei din cei 20 de protestatari ocupau posturi cheie în fabrică, producţia nu poate continua fără aceştia la parametrii normali.

Salarii neplătite de mai bine de două luni
Patronatul a decis ieri să trimită în şomaj tehnic şi restul de angajaţi. ”Nu ne-am primit banii deloc pe ultimele două luni. Avem copii de crescut. E bătaie de joc”, au spus sub protecţia anonimatului câţiva din cei care încă mai lucrează la societate. Fabrica are restanţe de peste 130.000 de lei pentru salariile angajaţiilor, adică chenzinele aferente pe ianuarie şi februarie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite