Sibiu: Vaccinarea gratuită costă 180 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fericirea de a fi părinte, în zilele noastre, e umbrită, dacă situaţia financiară a familiei nu este una foarte bună.

CITIŢI ŞI:

Alarmă în munţii Făgăraş

Salvamontiştii sibieni încearcă să salveze o femeie rătăcită în munţii Făgăraş

Mihai Huiban a devenit de 4 luni, tătic, pentru a doua oară. Flavia e cea care i-a dăruit cel mai de preţ dar. Daria Ioana a venit ca o binecuvântare pentru părinţi, dar o dată cu ea şi viaţa lor s-a complicat. Tatăl e restaurator, dar fără loc de muncă iar mama e studentă şi nu şi-a putut permite să lucreze înainte de a rămâne însărcinată. Aşa se face că indemnizaţia pentru creşterea copilului, este singura sursa de venit a familiei. „Noi trăim la limita subzistenţei. Numai laptele pentru fetiţă costă 500 de lei pe lună, iar statul nu ne sprijină cu nimic“,  spune Mihai Huiban. Lucrurile s-au complicat însă , atunci când fetiţa lor a împlinit 4 luni şi a fost nevoie să se prezinte, pentru imunizare, la dispensar. „Nouă ni s-a cerut 180 de lei, pentru a ne fi comandat vaccinul care trebuie să îl facă Daria. Dar eu nu îmi permit. E dreptul copilului de a fi vaccinat gratuit, dar, pentru că am spus că nu am bani, mi s-a sugerat să dau semnătură că nu vreau să îmi vaccinez copilul“, adaugă proaspătul tătic. Mihai Huiban şi-a luat inima în dinţi şi a reclamat incidentul la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. „De acolo mi s-a spus că mai sunt doze numai pentru copii bolnavi. Eu ce să fac?. Trebuie să mă rog să se îmbolnăvească copilul, ca să fie vaccinat, fără să scot 180 de lei din buzunar“, adaugă bărbatul.


Nu sunt doze de vaccin
Imunizarea cu vaccinul DTP, antidifterică, antitetanică şi antipertussis, pentru nounăscuţi, ar trebui să fie gratuită, dar în acest moment în judeţ, nu mai există doze disponibile, doar câteva pentru copii care în ianuarie şi februarie au fost bolnavi şi nu au putut primi vaccinul. Ei urmează să îl primească după vindecarea completă. Conform Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu pentru acest an, au fost cumpărate 946, deşi judeţul Sibiu are în acest moment 1400 de copii de până la un an, care ar trebui imunizaţi. „Şi noi aşteptăm să fie achiziţionate noi doze de către Ministerul Sănătăţii, pentru că cele 946 de doze s-au epuizat din luna februarie“, spune Georgeta Marga, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.


Ministerul nu face licitaţie
Vaccinarea DTP este un tip de imunizare simultană antidifterică, antitetanică şi antipertussis care era produs de Institutul Cantacuzino, care între timp şi-a pierdut dreptul de a-l produce, iar Ministerul Sănătaţii ar fi trebuit să facă licitaţie pentru achiziţionarea acestuia din străinătate.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite