Sibiu: Alarmă în munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dus la munte, îmbrăcat ca pentru litoral. Un turist din Mediaş a fost la un pas de a-şi transforma, din inconştienţă, vacanţa de 1 mai, într-o tragedie.

CITIŢI ŞI:

Drum comunal din Cisnădie ocupat abuziv de una din fermele magnatului Ilie Carabulea

Două cutii de cartuşe din perioada interbelică descoperite cu ciocanul într-un pod de casă

Totul s-a petrecut sâmbătă după amiaza, când un medieşean, de 40 de ani, care se afla la peste 2000 de metri altitudine pentru a-şi petrece mini vacanţa de 1 mai cu prietenii, s-a gândit să viziteze împrejurimile.


Nu a ţinut cont de nicio avertizare şi în plus, deşi era încălţat în pantofi sport, a vrut să urce pe creastă. Stratul de zăpadă în zonă depăşeşte doi metri şi jumătate, aşa că plimbarea în asemenea încălţări a fost extrem de dificilă.


Când s-a văzut în faţa munţilor de zăpadă, înzăpezit ca la polul nord şi fără cale de întoarcere s-a gândit să ceară ajutorul salvamontiştilor. Un echipaj de salvatori a pornit imediat în căutarea turistului şi doar o minune a făcut ca aceştia să îl găsească rapid.


După 30 de minute de căutări, turistul a fost recuperat de oamenii muntelui. „Turistul este în stare bună, nu a păţit nimic, dar era încălţat în adidaşi“, afirmă Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.


Salvatorii montani avertizează turiştii să nu se aventureze la munte fără echipament corespunzător pentru că, deşi în majoritatea zonelor din ţară, a venit vara, la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraşului, e iarnă în toată regula.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite