Sibiu: Femeia rătăcită în munţii Făgăraş a fost găsită fără suflare (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii argeşeni au găsit cadavrul femeii, rătăcită în Munţii Făgăraşului. Alpinista a dat ultimul semn de viaţă vineri, iar de atunci nimeni nu a mai vorbit cu ea.

CITEŞTE ŞI:

Alarmă în munţii Făgăraş

Găsită moartă în munte. Alpinista a căzut de la 70 de metri înălţime (UPDATE)

Femeia de 41 de ani a plecat pe munte la sfârşitul săptămânii trecute. După ziua de vineri, alpinista nu a mai dat niciun semn de viaţă. Prietenul acesteia a sunat azi-noapte la Salvamont şi a anunţat dispariţia femeii. Echipele de salvatori montani din judeţul Argeş au început acţiunea de căutare în această dimineaţă. După câteva ore, salvamontiştii au găsit cadavrul alpinistei în apropiere de Vârful Buda.

„Cadavrul femeii a fost găsit în apropiere de Vârful Buda. Acesta a alunecat pe un vâlcel şi s-a prăbuşit pe un perete de stâncă. Accesul cu elicopterul este imposibil în această zonă, pentru că este zăpadă foarte multă şi moale. Cadavrul va fi transportat cu ajutorul unei tărgi, iar operaţiunea va dura cel puţin trei-patru ore", a explicat Ion Sănduloiu, şeful Salvamontului din Argeş.

Conducerea Slavamontului Sibiu era pregătită în această dimineaţă să intervină şi în momentul în care colegii lor din judeţul Argeş le vor solicita sprijinul îl vor oferi necondiţionat.

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ioan Sănduloiu, alpinista, Anda Goleanu, este din Cluj-Napoca şi a încercat să facă un traseu de creastă, traversând Munţii Făgăraş din judeţul Argeş până în judeţul Sibiu.

El a spus că femeia a plecat în munţi singură, încă de vineri, dar că dispariţia acesteia a fost anunţată abia luni de către prietenul său, care nu a mai putut să ia deloc legătura cu ea pe telefonul mobil.

Conform sursei citate, operaţiunea de căutare a femeii este dificilă întrucât există pericolul producerii unor avalanşe, riscul fiind de gradul al patrulea pe o scară de până la cinci.

Şeful Salvamont Argeş a spus că salvatorii montani vor solicita sprijinul unui elicopter MAI care să survolzeze zona pentru ca femeia să fie găsită cât mai repede.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite