Sibiu: Un cerşetor câştigă lunar aproape 5.000 de lei, profitând de mila noastră - campanie împotriva cerşetoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivul acestei campanii demarate astăzi de primăria Mediaş este de a stopa cerşetoria  prin conştientizarea cetăţenilor asupra faptului că  încurajarea acestui fenomen ilegal nu va rezolva problemele cerşetorilor.

CITEŞTE ŞI:

Sute de sibieni cu un picior în stradă din cauza retrocedărilor

VIDEO - Bolizi de 200.000 de euro în Centrul Istoric al Sibiului (UPDATE FOTO)


 „Actul cerşetoriei implică două persoane, iar  numărul mare de cerşetori este strâns legată de gestul nostru, al cetăţenilor, de a le oferi bani.  În Mediaş cea mai mare parte a cerşetorilor provin din localităţile aflate în imediata apropiere a municipiului pe Târnava Mare, iar în acest sens ne-am propus să colaborăm cu administraţie publice locale pentru a ne sprijini în demersul nostru“ a declarat viceprimarul Floarea Taropa.

 Legea 61/1991 republicată prevede la art.2 pct. 3 că apelarea în mod repetat la mila publicului constituie contravenţie şi se sancţionează de la 100 la 500 lei. În municipiul Mediaş practică activitatea de cerşetorie 32 de persoane. „Cea mai mare parte a acestora sunt copii care provin din Mediaş, Saroşu pe Târnave,  Brateiu, Buzd şi Târnava. Pe parcursul întregii activităţi, cerşetorii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, au fost îndepărtate de pe raza municipiului  Mediaş persoanele care aveau domiciliul în altă localitate, iar  cei care locuiau în Mediaş au fost duşi acasă. Odată cu demararea acestei campanii vom desfăşura o serie de activităţi alături de Direcţia de asistenţă Socială  pentru identificarea copiilor care apelează la mila publică şi întreprinderea măsurilor legale pentru combaterea acestui fenomen“ a declarat şeful Poliţiei Comunitare, cmdr. Eugen Moraru.

 Astfel prin această campanie municipalitatea îşi propune să atragă atenţia cetăţenilor asupra unor realităţi precum:

- Un cerşetor are un câştig lunar de aproape 5.000 de lei profitând de mila noastră

- Mulţi cerşetori se folosesc de handicapul lor pentru a cere bani;

- Există o mulţime de cerşetori care sunt perfect sănătoşi dar se deghizează pentru a ne impresiona să le dăm bani;

- Majoritatea cerşetorilor sunt copii puşi la cerşit de către părinţi;

- Multe mame care îşi folosesc bebeluşii pentru a cerşi spun că dacă statul le ia copilul nu e nici o pierdere pentru că fac alţii;

- Din banii pe care îi dăm cerşetorilor (chiar şi copiilor pe care ii trimit părinţii lor la cerşit) aceştia îşi cumpără alcool, ţigări şi droguri, sau de cele mai multe ori banii ajung la cei care controlează reţele de cerşetori;

- Foarte mulţi cerşetori sunt capabili să muncească dar refuză, nu pentru că nu i-ar angaja nimeni, ci pentru că munca cinstită nu le-ar aduce atâţia bani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite