Sibiu: Primăria vinde cabinetele medicale pe bani frumoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a încasat până acum din vânzarea a 29 de cabinete aproape 2.300.000 de lei. Medicii le-au luat la preţul pieţei şi spun că vor investi mai mult în ele după ce au devenit proprietari ai spaţiilor.

CITEŞTE ŞI:

Medicii sibieni „ucişi” de schimbările din sistemul sanitar

Scandalul scutirilor medicale la educaţie fizică, generat de o eroare

Municipalitatea sibiană a găsit o soluţie de a rotunji bugetul actual şi de a mai scoate un ban în plus pentru lucrările de infrastructură din oraş. Primăria a scos la vânzare cabinetele medicale pe care le administriează. Administraţia locală are în total aproape 50 de spaţii pe care le-a vândut sau urmează să le vândă medicilor de familie. Mai exact, până în prezent au fost încheiate contractele de vânzare – cumpărare pentru 29 de cabinete în care îşi desfăşoară activitatea 43 de medici.

S-au vândut deja

Cabinetele deja vândute sunt situate pe străzile Sălajului şi Nicolae Iorga. Medicii, chiar dacă spun că le-au cumpărat la preţul pieţei, sunt mulţumiţi de afacere. „Nu ne-a obligat nimeni să le cumpărăm. A fost stabilit un preţ al pieţei şi la cei la care ne-a convenit am şi cumpărat. Sigur că vom face investiţii pentru modernizare” a punctat scurt medicul Căluţiu Dorina, de la un cabinet medical de pe strada Sălajului. Primăria spune că pentru un număr de şase cabinete în care îşi desfăşoară activitatea un număr de 10 medici titulari, situate pe străzile Vasile Aron, Prometeu, Ţiglari şi Calea Poplăcii au fost încheiate procesele verbale de negociere şi urmează să se încheie contractele. În ultimele şedinţe de negociere vor fi vândute încă 11 cabinete (18 medici titulari) situate în cartierul Vasile Aron, str. Gladiolelor şi strada Nicolae Iorga.

Preţuri acceptabile pentru toţi

Preţurile de vânzare a spaţiilor obţinute în urma negocierilor directe de până acum variază între 41.000 de lei şi 195.000 de lei, în funcţie de zona şi suprafaţa spaţiului în cauză. „Negocierile au avut ca pornire preţurile stabilite pe baza indicatorilor de piaţă. Valoarea totală a spaţiilor medicale vândute până la această dată este de 2.273.000 lei”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite